Pràctica central

Presentació d’un personatge

Sovint, els inicis de pel·lícula són interessants en relació a les tries de punts de vista a l’hora de presentar el protagonista del film. Per això es proposa com a pràctica central rodar l’inici d’un llargmetratge amb entre 5 i 7 plans. Al llarg de l’exercici es posaran en joc algunes de les qüestions sobre el punt de vista tractades en el visionat dels fragments.

El desenvolupament de la pràctica és el següent: cada grup-classe defineix conjuntament el personatge i el guió bàsic de la situació amb què s’inicia el llargmetratge. Després, dividits en grups, cada equip fa la seva planificació i roda la seqüència. Es tractarà de veure com ha treballat cada equip el punt de vista i reflexionar sobre què aporten al film i al personatge les diferents tries.

Els rodatges ja s’han acabat i a alguns tallers ja han acabat de muntar la pràctica. Als blocs de cada escola i institut es poden veure imatges i textos de les diverses fases en què es desenvolupa l’exercici.

També podeu veure algunes pràctiques ja acabades: del CEIP Bordils, del CEIP Tres Pins, de l’IES Alt Penedès , de l’IES Castell d’Estela, de l’IES Costa i Llobera i de l’IES Les Corts.

En les properes setmanes s’anirà publicant la resta.