TERCER TRIMESTRE CURS 2018-19
SEGON TRIMESTRE CURS 2018-19
El dimecres 23 de gener vam anar a la Filmoteca de Catalunya per veure “Els 400 cops” del nostre estimat François Truffaut. Després de la projecció vam fer alguns comentaris amb altres alumnes d’altres escoles.
També a principis de trimestre vam crear el nostre personatge a partir dels que vam portar cadascú a la classe i que vam llegir. El resultat va ser aquest: EL NOSTRE PERSONATGE
A partir d’aquí, i per tal d’iniciar una pràctica de cara al rodatge del nostre curtmetratge, vam idear una situació que el nostre personatge pogués viure i filmar-la en tres plans fent un petit guió, la planificació, el rodatge i el muntatge. En tres grups de treball de 8 pel rodatge i en petits grups pel muntatge. Aquests són alguns dels resultats:
Sema, Dídac i Robert:
Kevin, Karl i Lo:
Maria i Daida:
Lep P. i Nora:
Carlota, Lucia i Oriol:
Joan, Biel i Teo:
Lea, Leo M. i Adrià:
I el making-off del rodatge:
I del muntatge:
Per últim dir-vos que, a partir d’una meravellosa sessió on tothom va aportar espais i emocions de la seva pròpia vida, va sorgir, dies després, el guió per la nostra pel·lícula. A continuació vam imaginar, escriure i dibuixar aquesta història pla per pla. Una feinada! I en aquests darrers dies hem fet el rodatge i després de vacances farem el muntatge. Però ja no expliquem més! A partir d’aquí tot sorpresa pel dia de l’estrena!
PRIMER TRIMESTRE CURS 2018-19
Al setembre passat ja vam començar la 12ena edició d’aquest projecte. Al llarg d’aquests tres mesos hem vist diferents fragments d’alguns reconeguts directors o directores, hem rebut la visita dels germans Lumière i hem fet les nostres primeres creacions videogràfiques. També hem creat el nostre personatge a través del qual farem les primeres pràctiques i la pel·lícula.
PLANS DEL MÓN: Diari dels espais, retrats i tràvelings
DIARI DELS ESPAIS: també hi ha diaris fets a partir de filmar espais que estan lligats a nosaltres o a allò que volem explicar i transmetre. D’entre els cineastes que ho realitzen ens ha agradat “Diary 1973-1983” de David Perlov.
BIEL
DAIDA
DIDAC
JULIA
LUCIA
TEO
LUCIA
RETRATS: una altra manera de filmar el món, retratar amb video persones que ens són properes.
LEO P.
ADRIÀ
MARIA
ORIOL
SELMA
TRÀVELINGS: la càmera es mou i aprofitem el trajecte per mostrar el món i veure coses ben diferents en poc temps. Fantàstic “D’est” de Chantal Akerman
ALEXANDRE
CARLOTA
RAQUEL
ROBERT
LO
ELS MINUTS LUMIÈRE
Auguste Marie Louis Nicolas Lumière(Besançon, França, 19 d’octubre de 1862 – Lió, França, 10 d’abril de 1956) i Louis Jean Lumière (Besançon, França, 5 d’octubre de 1864 – Bandol, França, 6 de juny de 1948), més coneguts com els “germans Lumière”, van ser inventors, físics i industrials francesos que, associats, inventaren el cinematògraf.
D’aquesta manera, en els inicis, buscaven fets i accions al carrer on poguessin mostrar el moviment, les activitats i els fets atractius i interessants de la mateixa societat. Intentaven fer petites pel·lícules on mostrar tot això, mostrant força transformacions al llarg del pla i alguns elements expressius. Són molt coneguts els de la sortida de la fàbrica o el de l’arribada del tren.
Com que només disposaven de rotlles de pel·lícula molt curts (no arribaven al minut) havien de preparar molt bé cada rodatge i decidir molt bé quan començaven a filmar.
VISITA DELS LUMIÈRE!! Vam tenir molta sort a classe perquè van venir ells mateixos a explicar-nos tot això i a proposar-nos que nosaltres també féssim aquest exercici com feien ells. A continuació veiem una foto de la seva visita i dels minuts que hem realitzat nosaltres.