LA NOSTRA FILMOGRAFIA COMPLETA

Molts pares i mares de l’escola han mostrat interès en conèixer les nostres 12 pel·lícules fruit dels 12 anys de projecte de cinema. Doncs bé,  aquí les teniu!
“COMPÀS 34”    2019

“NEDAR AMB BALENES”  2018

“ESTACIONS”   2017

“ESGLAONS”    2016

“HORITZONS”   2015

“TRAÇOS”    2014

“TORNAR A COMENÇAR”     2013

“AL FINAL DEL DIA”    2012

 “ESCAPADA” 2011

“AMAGA’T AMB MI”    2010

“VA I VE”    2009

“MAI MÉS PRINGAT”     2008

SEGON TRIMESTRE CURS 2018-19

El dimecres 23 de gener vam anar a la Filmoteca de Catalunya per veure “Els 400 cops” del nostre estimat François Truffaut. Després de la projecció vam fer alguns comentaris amb altres alumnes d’altres escoles.

També a principis de trimestre vam crear el nostre personatge a partir dels que vam portar cadascú a la classe i que vam llegir. El resultat va ser aquest: EL NOSTRE PERSONATGE

A partir d’aquí, i per tal d’iniciar una pràctica de cara al rodatge del nostre curtmetratge, vam idear una situació que el nostre personatge pogués viure i filmar-la en tres plans fent un petit guió, la planificació, el rodatge i el muntatge. En tres grups de treball de 8 pel rodatge i en petits grups pel muntatge. Aquests són alguns dels resultats:

Sema, Dídac i Robert:

Kevin, Karl i Lo:

Maria i Daida:

Lep P. i Nora:

Carlota, Lucia i Oriol:

Joan, Biel i Teo:

Lea, Leo M. i Adrià:

I el making-off del rodatge:

I del muntatge:

Per últim dir-vos que, a partir d’una meravellosa sessió on tothom va aportar espais i emocions de la seva pròpia vida, va sorgir, dies després, el guió per la nostra pel·lícula. A continuació vam imaginar, escriure i dibuixar aquesta història pla per pla. Una feinada! I en aquests darrers dies hem fet el rodatge i després de vacances farem el muntatge. Però ja no expliquem més! A partir d’aquí tot sorpresa pel dia de l’estrena!

PRIMER TRIMESTRE CURS 2018-19

Al setembre passat ja vam començar la 12ena edició d’aquest projecte. Al llarg d’aquests tres mesos hem vist diferents fragments d’alguns reconeguts directors o directores, hem rebut la visita dels germans Lumière i hem fet les nostres primeres creacions videogràfiques. També hem creat el nostre personatge a través del qual farem les primeres pràctiques i la pel·lícula.

PLANS DEL MÓN: Diari dels espais, retrats i tràvelings

DIARI DELS ESPAIS: també hi ha diaris fets a partir de filmar espais que estan lligats a nosaltres o a allò que volem explicar i transmetre. D’entre els cineastes que ho realitzen ens ha agradat  “Diary 1973-1983” de David Perlov.

BIEL

DAIDA

DIDAC

JULIA

LUCIA

 

TEO

LUCIA

RETRATS: una altra manera de filmar el món, retratar amb video persones que ens són properes.

LEO P.

ADRIÀ

MARIA

ORIOL

SELMA

TRÀVELINGS: la càmera es mou i aprofitem el trajecte per mostrar el món i veure coses ben diferents en poc temps. Fantàstic “D’est” de Chantal Akerman

ALEXANDRE

CARLOTA

RAQUEL

ROBERT

LO

ELS MINUTS LUMIÈRE

Auguste Marie Louis Nicolas Lumière(Besançon, França, 19 d’octubre de 1862 – Lió, França, 10 d’abril de 1956) i Louis Jean Lumière (Besançon, França, 5 d’octubre de 1864 – Bandol, França, 6 de juny de 1948), més coneguts com els “germans Lumière”, van ser inventors, físics i industrials francesos que, associats, inventaren el cinematògraf.

D’aquesta manera, en els inicis, buscaven fets i accions al carrer on poguessin mostrar el moviment, les activitats i els fets atractius i interessants de la mateixa societat. Intentaven fer petites pel·lícules on mostrar tot això, mostrant força transformacions al llarg del pla i alguns elements expressius. Són molt coneguts els de la sortida de la fàbrica o el de l’arribada del tren.

Com que només disposaven de rotlles de pel·lícula molt curts (no arribaven al minut) havien de preparar molt bé cada rodatge i decidir molt bé quan començaven a filmar.

VISITA DELS LUMIÈRE!!  Vam tenir molta sort a classe perquè van venir ells mateixos a explicar-nos tot això i a proposar-nos que nosaltres també féssim aquest exercici com feien ells. A continuació veiem una foto de la seva visita i dels minuts que hem realitzat nosaltres.