Eclipsi Solar del 20 de març.

eclipsi

Què és un eclipsi de sol?

Vist des de la Terra, un eclipsi solar ocorre quan la Lluna passa entre el Sol i la Terra, i la Lluna cobreix totalment o parcial el Sol en una posició concreta de la Terra.[1] Això només pot passar durant la fase de lluna nova, quan el Sol i la Lluna estan en conjunció vist des de la Terra. Com a mínim ocorren dos eclipsis solars anualment, tot i que aquest nombre pot arribar fins a cinc. Tanmateix, d’aquests només dos, com a màxim, poden ser totals.[2][3] Els eclipsis solars totals són estranys a un punt particular perquè l’ombra de la Lluna només segueix un camí curt al llarg de la superfície.

Hi ha gent, coneguda com a “caçadors d’eclipsis”,[4][5] que viatgen a llocs remots per observar un eclipsi solar central predit (vegeu Tipus més avall). L’eclipsi solar de l’11 d’agost del 1999 a Europa va ajudar a augmentar la coneixença pública del fenomen, que al seu torn va provocar molts viatges fets específicament per veure l’eclipsi solar del 3 d’octubre de 2005 anular, i el del 29 de març de 2006. L’últim eclipsi solar total va ser l’eclipsi solar de l’11 de juliol de 2010; el següent serà l’eclipsi solar del 13 de novembre de 2012.

Un eclipsi solar total és un fenomen natural. Tanmateix, en èpoques antigues, i en algunes cultures actualment, els eclipsis solars s’han atribuït a causes sobrenaturals. Un eclipsi total pot fer por a gent sense el coneixement de les explicacions astronòmiques, ja que sembla que el Sol desaparegui durant el dia i el cel s’enfosqueixi en qüestió de minuts.

Informació extreta de la viquipèdia http://ca.wikipedia.org/wiki/Eclipsi_de_Sol
Més informació sobre l’eclipsi d’avui.

http://www.ara.cat/societat/punt-leclipsi-solar_0_1323467669.htmlEdu3.cat

Edu3.cat

Toni

Quant a Toni

Mestre, psicopedagog, especialista en informàtica educativa i coaching.
Aquest article s'ha publicat dins de Projecte: Front científics i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *