Quatre nous elements a la Taula Periòdica

123115_ag_elements-main_free_REV3_0_0Fig1.https://www.sciencenews.org/article/four-elements-earn-permanent-seats-periodic-table

S’han afegit quatre elements a la taula periòdica. Aquests elements completen la setena fila de la TP actual.

Quins són? El ununtrium (Z=113), el ununpentium (Z=115), el ununseptium (Z=117) i el ununoctium (Z=118) encara que  només existeixen durant fraccions de segon i no se’ls coneixen aplicacions pràctiques.

548px-Electron_shell_113_ununtriumununpentium-wikimediacommons-580 ununseptiumsticker,220x200-pad,220x200,ffffff.u4
Fig.1 i Fig.2:Wikimedia Commons.Fig 3:http://www.elementsdatabase.com/Ununseptium-Uus-117-element/Fig4:http://www.redbubble.com/shop/ununoctium+stickers

Aquests quatre elements han sigut creats al laboratori.

Per més informació: IUPAC i La Vanguardia.

 

8 comentaris a “Quatre nous elements a la Taula Periòdica

  1. Em sembla molt interesant aquesta noticia perque jo avans d’estudiar aquet tema em pensava que la taula periodica estava completa i que fa poc s’hagin descobert mes elements es molt interesant.

  2. Aquesta notícia em sembla molt interessant i a la vegada molt important perquè si l’investiguen bé, podran trobar una utilitat de molt bon ús. També em sembla molt interessant perquè cada vegada que trobem nous elements de la Taula Periòdica voldrà dir que coneixem una mica més del nostre entorn, cosa que em sembla fascinant.

  3. A mi m’ha sorprès que amb tants elements que ja s’han descobert, n’hagin pogut descobrir encara quatre més, i a més, que siguin els que faltaven per completar el setè període de la taula periòdica. M’ha semblat un fet molt curiós.

  4. Aquesta notícia m’ha semblat molt interesant, pero el que mes m’ha cridat l’atenció ha sigut que son elements creats al laboratori i que un d’ells dura menys d’un segon!!!

  5. Em sembla una noticia molt interessant ja que el fet de que s’ha descovert nous elements és un gran avenç.
    M’ha sorprés que s’hagui creat en un laboratori i que trigui una fracció de segon en destruir-se!
    Considero que és una noticia molt interessant i m’ha agradat molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *