Aquesta nit (8 de novembre de 2011), al voltant de les 23 h (hora de Catalunya), l’asteroide 2005 YU55, d’uns 200 m de llargària, transitarà a poc més de 325.000 km de la Terra a una velocitat de gairebé 50.000 km/h. Passarà una mica més a prop de la trajectòria de la Lluna al voltant de la Terra (la distància mitjana de la Terra a la Lluna és d’uns 380.000 km). Els astrònoms asseguren que no representa cap amenaça i que l’asteroide no es desviarà de la seva trajectòria.
El 2005 YU55 va ser descobert al 2005 per l’astrònom Robert McMillan de la Universitat d’Arizona. Des de 1976 és l’astre més gran que ha passat prop del nostre planeta i és una bona oportunitat per observar-lo i estudiar-lo amb diferents grans telescopis.
Al llarg de la història de la Terra se sap que hi ha hagut impactes amb asteroides . Es calcula que cada 100.000 anys en pot haver un. Per tant la probabilitat que un astre com el 2005 YU55 impacti contra la terra en els propers 1000 anys és d’un 1%. Aphophis, un asteroide d’uns 500 m de diàmetre, passarà prop de la Terra l’any 2036.
Les dues imatges trobades a internet representen el 2005 YU55, a la inferior hi ha un parell d’errors importants… els podeu identificar?
Podeu accedir a un vídeo explicatiu del fenomen clicant aquí.
l’error de la fotografia és que si l’asteroide passa a més de 325.000 quilòmetres de la terra no ha de sortir l’asteroide amb la trajectòria cap a la terra, perquè no és així el asteriodes no va afectar en res a la terra.
Penso que l’asteroide 2005 YU55 no és una amenaça perquè la provabilitat d’un impacte amb la terra es de 1% i no és perollòs.
Respecte els errors que he trobat, ha sigut la calor que es veu que despren l’asteroide ja que en teoria encara no ha arribat a l’atmòsfera i també pel que diu l’Ariana, si en el text ens expliquen que l’asteroide no era cap mena de perill, doncs no hauria d’estar en la nostra atmòsfera ja que seria massa tard, el meteorit ja seria preocupant i imposible d’evitar….
l’error d’aquesta fotografia, es que l’asteroide no afectés ni a afectat a la Terra ja que la seva trajectòria no passa ni ha passat per la terra.
Al final no ha sigut una amenaça com es preveia. Pero si un asteroide anés a impectar amb la Terra, amb la tecnologia que tenim ara, es sabria amb anys d’antelació i si impactés, tenim métodes per desviar-lo o destruir-lo com la missió espacial Don Quijote.
Per què no ens expliques en què consisteix això del “Don Quijote”?
El asteroide ‘2005 YU55’, es el asteroide que mas se ha aproximado a la órbita terrestre en 35 años.
Pero aun así aseguran que no fue ningún peligro ya que la distancia fue de mas o menos de 380.000 km.
Esto permitió a numerosos científicos poder estudiarlo.
La missió espacial “Don Quijote” consisteix en llançar dues naus espacials cap als asteroides. Una d’aquestes naus, que rep el nom d’Hidalgo, anirá directament cap a l’asteroide xocant amb ell i desviant així la seva trajectòria, mentre l’altre, Sancho, estarà monotoritzant l’impacte.
La última vez que un asteroide de este tamaño se acercó tanto a la Tierra fue en 1976 y no se producirá un acercamiento igual hasta 2028, por lo que la visita del objeto es un acontecimiento “especial” para los astrónomos.
en su recorrido este objeto se situo a una distancia menor que la que nos separa de la luna a unos 324.000 km.
el error de la fotografia es la distancia en la que colocan el asteroide de la tierra, ya que este asteroide esta fuera de su recorrido.
D’acord amb la distància que alguns heu esmentat… L’asteroide hauria de passar més lluny, vull dir que la Terra hauria de veure’s molt més llunyana i petita. Ningú ha dit res, però, d’aquesta mena de foc… suposant que l’asteroide tingués material combustible o que s’incendiés… Quin gas faria falta? Va , a veure qui respon això amb algun comentari.
Per a que l’asteroide s’incediés es necesitaria oxigen i a l’espai no hi ha. Algú potser es preguntarà: si no hi ha oxigen a l’espai per qué el Sol produeix flames? La resposta es que el Sol no té foc, sinó plasma incandescent.