El dilluns vinent continuarem amb el projecte de la classe de 6è. Heu de respondre a les següents qüestions. Podeu preguntar a familiars, amics, fer recerca a internet…
Quan a casa teva es fa una amanida s’acostuma a posar llimona o vinagre? Saps per què?
Quan pelem una fruita o verdura, quan pelem una poma, un alvocat, un plàtan, una carxofa o una patata… al cap d’una estona.. què passa? Per què?
Esperem les vostres respostes i recordeu d’escriure-les als comentaris abans de diumenge. Recordeu també de portar les fruites i les verdures. Bon cap de setmana!
A la pregunta núm 1: Sovint, afegim vinagre en les amanides ja que en realitat és molt fort per la nostra salut. Però, recomano afegir llimona perquè és molt saludable.
A la pregunta núm 2: Quan l’aire dóna a l’ aliment ja sigui fruita o verdura, s’oxida i es torna de color marró.
A la pregunta núm 1: Sovint, afegim vinagre a les amenides tot i que en realitat és molt fort per la nostra salut. Així doncs, recomano afegir llimona perquè és molt saludable.
Hola, sóc el Marc. A casa meva es posa vinagre perquè ens agrada més el sabor que té el vinagre i no el de la llimona.
Quan es pelen les fruites o les verdures, i les deixes una estona es posen de color negre perquè s’oxiden.
Quan l’aire dóna a aquestes fruites es tornen com d’un color marró i això passa perquè es trenquen les cèl·lules i es queden en llibertat i ataquen les (pectines). Al mateix temps que passa això les fruites es va tornant de color marró ràpidament quan les superfícies de la fruita tallades s’exponen a l’aire.
Aquest procés es diu oxidació.
Comencen a posar-se negres i s’estoven. I es posen seques de deixar-les molt de temps.
Cadascú té el seu gust. Hi ha persones que hi posen vinagre i altres llimona.
Cadascú té el seu gust. A uns els hi agrada el vinagre i a altres la llimona.
1ra pregunta: solem posar vinagre però la llimona és més saludable.
2na pregunta: es posen “marxitades” perquè porten temps.
Es podreix perquè la seva pell protegeix aquella verdura.
Vinagre perquè li dóna un sabor àcid. ;3
Jo he preguntat però ningú no sabia perquè se li posa. Per cert la meva mare li posa vinagre.
Quan a casa meva fem una amanida no li posem ni llimona ni vinagre. Més que res és perquè a cap dels membres de la meva familia ens agrada que l’amanida tingui un gust àcid o fort.
Quan pelem una d’aquestes fruites o verdures, al cap d’una estona es torna de color una mica més fosc. Perquè al entrar en contacte amb l’oxigen, s’oxida.
A casa meva no li posem a la amanida ni llimona ni vinagre. Perquè a cap de la meva familia no ens agrada el gust àcid o fort.
A l’amanida no posem ni llimona ni vinagre.
Normalment al cap d’una estona canvia el color, però no sé per què.