Estudiem els bolets

La classe dels bolets dissenyem entre totes un experiment que ens ajudi a entendre què necessiten els fongs per viure. El dissenyem a partir de les nostres hipòtesis i ens adonem que ens equivocàvem! Gràcies a l’experiment descobrim que els fongs, en general,  necessiten humitat i foscor. Cada vegada trobem més coses que separen el regne dels fongs i el de les plantes!

Després d’investigar i descobrir que el llevat és un tipus de fong i observar-lo pel microscopi, fem un experiment que ens mostrarà com, efectivament, si els fongs són éssers vius, s’han d’alimentar. Ja hem vist com neixen i com creixen. Amb aquesta experiencia podem entendre que el llevat s’alimenta de sucres.
Ens vam quedar amb les boques com taronges quan vam veure com el globus s’inflava degut al procés de la fermentació. Sembla màgia!
Aquest article ha estat publicat en Segon. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *