TUNA 2014.

El proper dijous dia 30 de gener per la tarda ens vindrà a visitar la Tuna de L’INS DOMÈNECH I MONTANER.
Esperem retrobar-nos amb alguns dels nostres àntics alumnes.
1198128486_f

GENER.

p3_joguines_reis_0

GENER
Joguines noves, fred al nas,
un esternut i un vent de glaç.

Gener tan llarg, flor d’ametller,
aquells ocells, on deuen ser?

Naus de l’espai, cap al balcó,
surten del meu televisor.

Els obro amb compte el finestral,
aviat s’allunyen, tant se val.

Entre els estels, mig amagada,
juga la lluna enfarinada.

I veig la Reina de les Neus,
gossos de plata als seus trineus.

Vespres d’hivern, nit que s’escola,
sopa amb olor de farigola.

RECEPTA DEL TORTELL DE REIS.

Ingredients

  • * -500g de farina de força
  • * -100g de sucre
  • * -1ou
  • * -80g de llevat fresc
  • * -100g de mantega
  • * -8g de sal
  • * -190g de llet
  • * -la ratlladura de mitja llimona
  • * -la ratlladura de mitja taronja
  • * -unes gotes d’aigua d’azahar

10 racions

Utensilis

L’aigua d’azahar la podem trobar a la farmàcia, en el seu defecte unes gotetes de Cointreau també serviran.

Elaboració

Escalfem lleugerament la llet i, en un bol, hi desfem el llevat.
Hi afegim la resta dels ingredients en el següent ordre, i anem amassant: farina, ou, sucre, sal, mantega, ratlladures i l’aigua d’azahar.
Treballar bé la massa fins que vegem que es desenganxa de les parets del bol.
Tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar una mitja hora.
Estirem la massa i hi posem el farcit al mig ( massapà o cabell d’àngel) i les figuretes i la fava. L’enrotllem i donem la forma al tortell. Ho posem damunt la safata que ha d’anar al forn i ho deixem unes dues hores i mitja fins que vegeu que ha augmentat força de volum.
Hi poseu la fruita confitada per damunt i l’empolvoreu amb una miqueta de sucre humida.
L’enforneu, a 200º ( ja heu de tenir el forn preescalfat), fins que vegeu que està daurat.

200 min.

TOTELL