INTERNET SEGURA

  Què és INTERNET SEGURA?
 

INTERNET SEGURA és un programa de sensibilització que té com a missió promoure l’ús segur d’Internet tot contribuint a generar una cultura de responsabilitat, que permeti els infants i adolescents beneficiar-se cada vegada més d’aquest nou medi.
  
Des de la popularització d’Internet a mitjans dels 90, es va anar fent més i més evident que la xarxa oferia grans oportunitats per a la ciutadania, i un enorme potencial com a eina educativa i d’entreteniment. Paral·lelament, però, en diferents països es van començar a prendre mesures per respondre a l’aparició de certs riscos per als menors i promoure la seva seguretat a Internet. El 1999 la Comissió Europea va adoptar el Pla d’Acció per una Internet més Segura. La Fundació Catalana per a la Recerca, que havia promogut diverses accions per potenciar l’ús d’Internet (com per exemple l’Anella Científica, Nominalia, etc.) va participar en un dels dos primers projectes de sensibilització d’aquest Pla, el projecte SUI. 

L’any 2002, la Fundació Catalana per a la Recerca, va inaugurar un nou projecte europeu de sensibilització, SafeBorders, liderat per aquesta institució catalana. L’objectiu va ser estendre el programa INTERNET SEGURA a tot l’Estat espanyol i a altres 6 països europeus (Itàlia, Gran Bretanya, Alemanya, Grècia, Països Baixos i Luxemburg), contribuint així a la creació d’una gran xarxa europea que promogui la seguretat dels menors i adolescents a Internet.

 

Informació extreta de: http://www.internetsegura.net/

ALTRES ADRECES ON PODEU CONTACTAR:

  • Internet: recursos per a pares – Departament de Cultura de la Generalitat
  • Navegueu amb seguretat – Diputació de Barcelona
  • Projecte Capitan net
  • Joc Capitan net
  • La red y tu – Portal del menor.es
  • Ciberfamilias
  • Deixa un comentari