TARDA DE CARNESTOLTES MATEMÀTICA

El passat divendres per la tarda, desprès de tot un matí celebrant la festa de carnestoltes, al cicle superior vam decidir fer una activitat diferent. Aprofitant uns materials que ens ha deixat en préstec el Centre de Recursos Pedagògics d’Esplugues-Sant Just (seguint el link arribareu al bloc del CRP on hi ha més informació), i altres materials de l’escola, vam poder organitzar els nois i noies en tres zones de treball.

Una zona estava dedicada a materials de construcció i geometria: tangram, geoplà, multilink, pentominos… Una altra zona estava dedicada a jocs de càlcul: dominos i triminos amb operacions, plantilles d’operacions… I l’altra zona estava dedicada a una material nou, anomenat “Crea-tu”: es tracta d’una eina creativa basada en les formes geomètriques bàsiques: la rodona, el triangle i el quadrat que poden representar tot el nostre entorn en pla i en volum gràcies als encaixos. L’acabat de la fusta amb pintura de pissarra permet poder fer ús del nostre llenguatge plàstic mitjançant el guix.

El material “Crea.tu” (molt més que una joguina) va ser dissenyat per Eduard Tió, i s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’Escola Superior de Disseny ELISAVA, l’ONG de veí a veí, i l’associació de veïns del barri de Sant Antoni. A continuació teniu un enllaç on podeu trobar més informació, i una adreça electrònica de contacte.

https://www.facebook.com/crea.tu.eduardtio?fref=ts

crea.tu.eduardtio@gmail.com

A continuació podeu veure algunes fotos dels i les alumnes jugant i construint un munt de coses, amb aquests material. La cançó que acompanya les imatges es diu “Murals” i és del grup valencià Obrint Pas.

[vimeo]https://vimeo.com/119849811[/vimeo]

Aquest article ha estat publicat en Informacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *