L’esmorzar, el carburant del bon estudiant

És molt recomanable esmorzar a casa abans d’anar a l’escola. Si es descuida la importància d’aquest primer àpat és per desconeixement o de vegades per manca de temps. Un dels principals beneficis que s’atribueixen a aquesta ingesta és el de contribuir a una adequada distribució de l’energia al llarg de la jornada, ajudar a assolir els requeriments nutricionals i millorar el rendiment intel·lectual i físic. L’esmorzar es pot repartir en dues ingestes, una primera a casa i una altra a mig matí, a l’hora de l’esbarjo.
En un esmorzar complet hi hauria d’haver, bàsicament: làctics: llet, formatge, iogurt,
farinacis: pa, torrades, galetes, fruita: principalment fresca (sencera, trossejada o en forma de suc). També en poden formar part altres tipus d’aliments, com, per exemple, aliments proteics (pernil curat, tonyina…), aliments greixosos (preferentment oli d’oliva; cal reservar la mantega i altres greixos per a un consum eventual) i, amb moderació, dolços (sucre, mel, melmelada, xocolata, cacau). Els productes de brioixeria i pastisseria es poden consumir amb moderació sempre que no constitueixin l’única alternativa d’esmorzars i berenars.

Proposta de menú per als esmorzars de la setmana
A casa A l’escola
Dilluns Llet amb torrades i melmelada Mandarines i fruita seca
Dimarts Bol de iogurt amb daus de poma i musli Entrepà de pernil
Dimecres Llet amb cereals rics en fibra Un plàtan i fruita seca
Dijous Macedònia de fruita amb iogurt i musli Pa amb xocolata
Divendres Pa amb tomàquet i formatge Una pera i un iogurt líquid
Font: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut.

Quant a b7005248

Bloc de la nostra escola on es pot veure una mostra de les diferents activitats que es porten a terme en l'escola.
Aquest article ha estat publicat en Escola. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *