Els de sisè hem fet un taller sobre nutrició i alimentació equilibrada. Amb l’ajuda de la Sra. Imma Ricart, dietista del Consell Comarcal, i amb la col.laboració de la Sra. Raquel Ruiz hem recollit dades sobre tot el que hem ingerit durant 5 dies d’una setmana, de dimecres a diumenge.
Una vegada recollida i analitzada la informació hem visualitzat unes recomanacions dietètiques sobre racions i grups d’aliments i hem pogut comparar el nivell d’adequació de la dieta de cadascú de nosaltres amb la dieta equilibrada i ideal.
Hem pogut comprovar que molts de nosaltres ens allunyàvem força de la dieta ben equilibrada. A la majoria ens faltava completar la dieta amb més fruita, sobretot per esmorzar. També ens faltaven verdures i hortalisses, sobretot crues, i ens sobraven aliments precuinats.
La segona part del taller ha resultat d’allò més interessant.
Hem fet una prova de tast i d’olors de diferents aliments. Havíem de descobrir de quin aliment es tractava, a vegades amb els ulls tapats amb un mocador. Anotàvem l’olor, el sabor, la textura, el color, etc.
El taller acabava amb una pràctica molt útil: Havíem de parar una taula amb un esmorzar que sigués perfectament equilibrat quant a nutrients, però també variat, atractiu i ben presentat. Ho vam aconseguir i vam acabar degustant-ho i compartint-ho entre tots.
Bon profit!!!
Meta
Calendari
Categories
Llista de blocs