Els dos restauradors especialitzats de la nostra comarca en fer la clotxa, en Joan Casanova (de l’antic restaurant Fonda Barcelona, de Móra la Nova) i la Cristina Nogales (del restaurant Pas de l’Ase, de Garcia), van realitzar xerrades amb tots els alumnes d’Educació Primària.
Ens van parlar de la història, dels ingredients, de com l’hem de fer….L’explicació va ser molt clara i convincent: és tracta d’un menjar molt complet (hidrats de carboni, hortalisses i proteïnes) que, fa molts anys, es feia principalment en temps de fred i eren els ingredients que es trobaven a totes les cases a l’hivern.
Ens van portar els ingredients crus i també escalivats, per tal que veiéssim la diferència, i Joan amb mà experta va procedir a fer la clotxa.
Ens van explicar que amb aquests ingredients també podíem fer variants de la clotxa com: pizzes, espardenyes, torradetes,…
I finalment, ens van deixar tastar aquell aliment que desprenia una olor realment bona. No tots la volien provar i en Joan i la Cristina ens van dir que per poder opinar sobre algun aliment primer l’hem de tastar. La veritat és que quasi tots la vam tastar i…. ens va agradar més del que pensàvem!! I ens va visitar Ràdio Móra d’Ebre!!
ALUMNES DE 5è