PER LLEGiR RECOMANEM…

Aquí teniu diferents col·leccions de llibres que recomanem per llegir durant l’estiu:

CONTES I LITERATURA:

– Qualsevol Àlbum il·lustrat

– Qualsevol llibre d’endevinalles

Col·lecció Ala Delta de l’editorial Baula: sèrie lletra lligada o bé sèrie Blava

Col·lecció PATATU  La Galera50. Ed. La Galera :

En Patatu viu dalt de la muntanya i és pagès. Amb els seus amics, el mag Martí, en Pitxurrini, el Bilbiotecari i els nens i nenes del poble, viu unes aventures quotidianes divertides

Els llibres inclouen passatemps (les set diferències, endevinalles) i  preguntes sobre el text.

– Col·lecció El petit drac Coco. Ed. La Galera:

La combinació d’humor i tendresa, lletra gran i imatges espectaculars, il·lustrades pel mateix autor i estudiades per facilitar la lectura als més petits, converteixen aquesta col·lecció en la “primera novel·la” ideal dels nenes i les nenes a partir dels 6 anys

Col·lecció Històries en Majúscules. Ed. Cruïlla

Relats i contes d’autors de literatura infantil i juvenil escrits amb lletra de pal. Els títols tenen un cert grau de complexitat, per això estan adreçats a nens i nenes que ja tinguin adquirida una bona capacitat lectora.

Col·lecció Contes Desexplicats. Ed. Baula

A Contes Desexplicats trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors.

Col·lecció Capsa de contes. Ed. Baula:

Aquesta col·lecció presenta històries plenes de lirisme, sentiments i imaginació, en les quals la il·lustració hi juga un paper molt important.

Col·lecció Contes Esbojarrats . Ed. Baula:

Col·lecció de contes en lletra lligada, formada per històries plantejades amb humor, ironia i un punt de surrealisme.

– Col·lecció Rialles. Ed. La Galera

Dites, endevinalles, enganyifes, ironies de la llengua,… per llegir i compartir una bona estona.

LLIBRES D’INFORMACIÓ:

Col·lecció Món Meravellós i Món Meravellós . Observo.  Ed. Cruïlla

Col·lecció de llibres de divulgació sobre el món animal i la natura que inclou sèries amb diferents elements interactius que estimulen els infants a descobrir i aprendre.

Col·lecció Joc Doc. Ed. Cruïlla

La música, els dinosaures, el dia i la nit, la muntanya, l’aigua, la prehistòria, vora el mar, d’on ve?, el cos, dofins i balenes, pirates,..

Col·lecció Sorpreses de la Natura. Ed. Barcanova

Amb aquest llibre els joves lectors acompanyaran a un grup de nens a descobrir algunes de les meravelles que ens ofereix la natura;

els petits desenvolupen el sentit de la responsabilitat vers les plantes, els animals i els recursos naturals.

L’HORT CANViA DE LLOC

Aquest curs l’hort canvia de lloc, o més ben dit, la gent de primer farem l’hort al davant. L’ajuntament ens ha posat uns palots al costat dels de pàrvuls. D’aquesta manera, famílies i alumnes podrem veure d’aprop tots els canvis. De moment, ja hem començat a treballar… (recordeu que ens podeu seguir al bloc de primer)

A segon hem treballat els arbres fruiters: El cirerer

Els arbres fruiters de Torrefarrera: pomera,pereta,presseguer,albercoquer i cirerer.

Aquest resum que us presentem intenta recollir tot el treball dut a terme pels alumnes de 2n al llarg de tot curs 2011-12.

El planteig del treball vol donar resposta a una unitat de l’àrea de coneixement del medi. EL CICLE DELS ARBRES, d’una manera més vivencial i al mateix temps forma part del projecte interdisciplinari.

Cada estació : tardor, hivern, primavera i finals de primavera, l’hem treballada en quatre sessions: una al camp,una altra a l’horta de la Montse i al jardí, i tres més a l’aula.

ACTIVITATS

–       Els arbrers fruiters: pomera, perer, presseguer, albercoquer i cirerer

–       Arbrers de fulla caduca.

–       Observar les tasques més important dins de cada estació: podar, rampillar, sulfatar, segar, regar, adobar…i finalment collir.

–       Seguir el cicle vital de cirerer.

–       Mural.

–       I finalment el dia 4 de juny, collir cireres a l’hort de la Montse.

–       A classe dins l’àrea de matemàtiques, pesar les cireres i saber quantes cireres ha collit cada nen i en total.

Tot aquest treball s’ha fet amb molta il·lusió, però a la vegada amb molt d’esforç per a buscar la informació i preparar les tasques a realitzar.  

Gràcies Montse i Jordi! Sense vosaltres no haguéssim pogut portar a terme aquest projecte amb tanta precisió.

CLOENDA DE L’APADRINAMENT LECTOR

El divendres 15 de juny hem portat a terme l’acte de cloenda de l’apadrinament lector. Tots els padrins i padrines de CS i els fillols i filloles de 1r s’han reunit al gimnàs per tal d’acomiadar-se, després d’haver tingut una intensa relació durant tot el curs. S’han intercanviat punts de llibre, regalets i s’ha acabat l’acte amb un pica-pica substanciós.

Tots els fillols i filloles desitgem als nostres padrins i padrines lectores que tinguin molta sort en la nova etapa que comencen a l’institut. US TROBAREM A FALTAR! QUE SIGUEU FELIÇOS I FELICES!

Per veure les fotos us adrecem al web de l’escola: ACTIVITATS GENERALS

FEM DE CUINERS I CUINERES!

La setmana passada vam fer el darrer taller amb les famílies. La Cristina, mare del Martí V. i cuinera de l’escola, ens ha ensenyat a elaborar una recepta de boletes de formatge de cabra amb panís.
Un pica-pica molt exquisit i fàcil de fer, endevineu com es fa? Atenció a les fotos! Escriurem la recepta per tal de recordar-la i ajudar a les nostres famílies a preparar un menú especial quan convingui.
Gràcies Cristina per ajudar-nos a aprendre una mica més!

I finalment, us volem agrair a totes les famílies les vostres col•laboracions. Gràcies a vosaltres hem pogut gaudir d’un aprenentatge més vivencial, enriquidor i emocionalment més complert.
MOLTES GRÀCIES A TOTES LES FAMÍLIES DE 1R !!

EL TROS A L’ESTIU

Finals de primavera, aviat l’estiu… Molta calor! Hem tornat al tros de la Montse i el Jordi.

Aquesta vegada hem observat una mica els canvis : com està l’hort, les nogueres, els avellaners, els presseguers, la prunera, els ametllers,… i ens hem posat mans a l’obra per fer de pagesos i collir CIRERES!!

Bé, anèvem collint i menjant… estan boníssimes!

Gràcies Montse i Jordi! Això ja és massa! Hem pogut tornar cap a casa amb un bon grapat de cireres cadascú.

MOLTES GRÀCIES!

FEM DE PINTORS I PINTORES!

Ahir i avui ha vingut la Reyes, amiga de la Cristina, mare del Martí V.  La Reyes és una aficionada a la pintura, i amb molta paciència i bon humor ens ha ensenyat a tots els nens i es nenes de 1r. a pintar un quadre realista usant la tècnica de pinzellades i estampació. Ens ho hem passat molt bé, hem aprés una altra manera de fer art i ens han quedat uns quadres molt a l’estil Van Gogh! Som uns i unes artistes!

Moltes gràcies , Reyes! Ha estat una tarda magnífica!

 

TARDA DE CIÈNCIA AL CARRER

Per fi, el dissabte 26 de maig, vam participar a l’activitat “Ciència al carrer”. Va estar una tarda molt calorosa, atrafegada, interessant i divertida. Les nenes i els nens de 1r es van explicar d’allò més bé. Contínuament passaven nens, nenes, joves i adults i ens preguntàvem sobre els experiments i descobertes que havíem fet.: els agradava molt mirar amb les lupes binoculars els organismes que teníem .  L’organització va estar força bé. Tot va anar perfecte! Felicitats a les nenes i els nens participants! Esteu fets i fetes uns petits/es científics/ques!!!

Feia molt goig observar les vostres explicacions!