LA FIBRA ÒPTICA ARRIBA A L’ESCOLA

Les escoles públiques de Catalunya disposaran d’accés a Internet a través de fibra òptica en un termini breu. Els treballs a la nostra escola s’han dut a terme fa pocs dies, on els operaris de Telefónica han fet arribar el nou cablejat òptic. Tan bon punt arribi el nou router ja podrem gaudir d’una connexió molt ràpida.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat dotarà les escoles i instituts públics del Principat de connexió amb fibra òptica a través de l’empresa Telefónica, que va guanyar el concurs d’adjudicació del projecte. Aquest model de desplegament va variar l’objectiu inicial de la Generalitat de disposar d’una xarxa pròpia de fibra òptica per avanaçar en un model d’impuls del desplegament de la xarxa de Telefónica amb el compromís d’un contracte de serveis per a 10 anys.

La connexió tindrà una capacitat de 100 Mb que suposarà en la majoria dels casos multiplicar per 50 o més la connexió de què disposen actualment. Això permetrà una millora de capacitat de la connexió amb la xarxa i donarà més possibilitats i fiabilitat per a la utilització de noves tecnologies en l’àmbit educatiu.

L’anunci de la imminent disponibilitat d’accés a la fibra òptica ha estat molt ben rebuda per tots nosaltres, ja que suposa una millora imminent de la velocitat de connexió dels ordinadors i l’aula d’informàtica de l’escola. Aquesta millora de la connectivitat ha de facilitar la participació en nous projectes educatius i el desenvolupament de les noves tecnologies lligades al coneixement i l’aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *