Els polls també van a l’escola

Què són els polls?

Són uns insectes que no tenen ales i que viuen i es reprodueixen als cabells de les persones. S’alimenten de la nostra sang i provoquen una picor molt molesta, però no transmeten cap malaltia. Viuen 33 dies i es reprodueixen sense parar. Les femelles posen 200 ous o llémenes que queden enganxades als cabells i que de vegades es confonen amb la caspa. Les llémenes s’obren després de 7 dies i surten els polls.

Què passa a l’escola , els esports, les colònies….?

Que els polls es troben amb molts caps de nens junts, estudiant , jugant …….i que de vegades comparteixen barrets, bufandes, coixins i així aprofiten per passar d’un cap a l’altre.

Per què ens pica el cap quan tenim polls?

La picor és el símptoma més comú de la presència de polls, i s’explica perquè és la nostra resposta al·lèrgica a la saliva que el poll ens injecta quan ens xucla la sang (quan ens pica). I gratar-se, i gratar-se, i gratar-se no soluciona el problema dels polls. Al contrari: gratant, gratant et pots fer petites ferides que no ajuden gens a no tenir picor.

Què hem de fer?

Revisar sovint els cabells dels nens i en especial si veiem que se’ls graten, fer-ho amb bona llum i vigilar la zona del clatell i darrera les orelles. No utilitzar mai tractaments preventius contra els polls.

– Rentar-los amb freqüència els cabells: dues o tres vegades per setmana.

– Pentinar-los diàriament els cabells. Netejar les pintes i els raspalls sovint.

– No deixar els estris de neteja als germans o companys de classe. Tractament (per eliminar-los).

Quins tractaments podem fer servir?

Hi ha preparats de Permetrina, de Malation i de Dimeticona, dels que us informaran el personal sanitari, segons el cas. Però tot hi fent servir qualsevol preparat és molt important tenir amb compte dos aspectes: – Repetir el tractament els 7 dies ( les llémenes s’obren cada 7 dies).

– Retirar les llémenes dels cabells després de cada tractament (amb pintes especials o de forma manual).

Recorda

Ara que ja coneixes la vida i les intencions dels polls, recorda que per eliminar-los s’ha d’actuar amb immediatesa i, sobretot, que:

1.- Cal consultar el metge o farmacèutic.

2.- Cal seguir el tractament indicat.

3.-Aviseu l’escola i els amics propers per tal que puguin ser revisats.

4.-Seria recomanable que tot alumne afectat no anés a l’escola fins que s’haguessin eliminat els polls vius.

5.-El contagi és més improbable quan els nens porten els cabells curts. Si no es vol tallar, és important que la criatura vagi a l’escola amb el cabells recollits o engominats. Adreces web d’interès:

•http://www.madrescontrapiojos.com/ •http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_polls.html •http://www.aspb.es/quefem/docs/Polls_cat.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *