Aquesta recepta és molt senzilla però per a mi és molt especial. Jo abans vivia a Salou i anava a l’escola Elisabeth, veníem tots els caps de setmana a Flix per estar amb la família. La iaia sabia que a mi m’agradava molt el coc i cada diumenge per la tarda en feia un, per a que me’l pogués emportar a Salou. La mama cada matí em posava un tros per l’esmorzar de l’escola. L’olor de la cuina de la iaia és tan bona quan fa el coc, la veig tan feliç i tan delicada fent-lo que sempre li surt més bo que a nosaltres.
Ingredients:
• 3 Ous.
• 200 grams de sucre.
• Got de llet (de cafè).
• ½ got d’oli d’oliva.
• Llevat.
• Mitja ampolla d’ essència de llimona.
*Escalfar el forn a 170graus
1. Batre tres ous en un bol.
2. Afegir 200g de sucre i remenar bé fins que estigui tot ben lligat.
3. Tirar un got petit (de cafè) de llet i mig got d’oli d’oliva. Ho remenem bé fins que estigui tota la barreja més o menys igual.
4. Afegir 200g de farina i un sobre de llevat, ho remenem molt fins que tota la mescla sigui uniforme i hi posem mitja ampolla d’essència de llimona i per acabar de fer la mescla fem servir la batedora, així no queda cap grumoll de farina.
5. Nosaltres posem paper d’alumini a una safata d’acer i la cobrim tota, hi tirem tota la mescla, quan el forn ja està calent posem la safata al forn.
6. Esperem 30’ i a partir d’aquí amb un palet anem punxant el coc i si s’enganxa la massa al palet és que encara li falta una estona, tornem a tancar el forn i esperem una estona més, quan surt el palet net apaguem el forn i el traiem.
Ara ja tenim la recepta i el fem amb la mama.
El dia 12 de febrer de 2015 el coc el vaig portar a l’ escola i els companys em van dir la seva opinió: els va agradar molt!!!
Desitjo que us agradi i que us surti tan bo com a nosaltres.
Bon profit!!!