El coc ràpid de la iaia.

Aquesta recepta és molt senzilla però per a mi és molt especial. Jo abans vivia a Salou i anava a l’escola Elisabeth, veníem tots els caps de setmana a Flix per estar amb la família. La iaia sabia que a mi m’agradava molt el coc i cada diumenge per la tarda en feia un, per a que me’l pogués emportar a Salou. La mama cada matí em posava un tros per l’esmorzar de l’escola. L’olor de la cuina de la iaia és tan bona quan fa el coc, la veig tan feliç i tan delicada fent-lo que sempre li surt més bo que a nosaltres.

Ingredients:
•    3 Ous.
•    200  grams de sucre.
•    Got de llet (de cafè).
•    ½ got d’oli d’oliva.
•    Llevat.
•    Mitja ampolla d’ essència de llimona.

*Escalfar el forn a 170graus

1. Batre tres ous en un bol.

2. Afegir 200g de sucre i remenar bé fins que estigui tot ben lligat.

3. Tirar un got petit (de cafè) de llet i mig got d’oli d’oliva. Ho remenem bé fins que estigui tota la barreja més o menys igual.

4. Afegir 200g de farina i un sobre de llevat, ho remenem molt fins que tota la mescla sigui uniforme i hi posem mitja ampolla d’essència de llimona i per acabar de fer la mescla fem servir la batedora, així no queda cap grumoll de farina.

5. Nosaltres posem paper d’alumini a una safata d’acer i la cobrim tota, hi tirem tota la mescla, quan el forn ja està calent posem la safata al forn.

6. Esperem 30’ i a partir d’aquí amb un palet anem punxant el coc i si s’enganxa la massa al palet és que encara li falta una estona, tornem a tancar el forn i esperem una estona més, quan surt el palet net apaguem el forn i el traiem.

Ara ja tenim la recepta i  el fem amb la mama.
El dia 12 de febrer de 2015 el coc el vaig portar a l’ escola i els companys em van dir la seva opinió: els va agradar molt!!!
Desitjo que us agradi i que us surti tan bo com a nosaltres.
Bon profit!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà