Taller del pagès. Ruta del pa

Comencem la ruta del pa amb la visita i xerrada del pagès a l’escola, que és la primera activitat per preparar la sortida de la ruta del pa.
Avui dia 20 d’octubre ha vingut un pagès que es diu Miquel Rovira del mas Terricabras d’Oristà. Ens ha vingut a fer una xerrada sobre el blat forment.
Ens ha explicat que el blat forment és un blat antic, recuperat del Lluçanès.
El blat forment té avantatges i desavantatges.
Avantatges:
– El blat forment té arestes i quan els porcs senglars se’l mengen, se’ls hi clava al coll. Per tant, el pagesos no tenen el problema que els porcs senglars els hi destrossin la collita.
– Pot arribar a fer 2,10m d’alçada, i això fa que les males herbes no puguin créixer i no hagin de tirar insecticides.
– No s’ha de tirar tants purins i abono al camp ja que no necessita tants nutrients.
Desavantatges:
– Poca producció de farina. La proporció és de 1500kg (blat comú) i 700kg (blat forment).
– És molt fàcil que es tombi i costi més de segar.
– Necessita uns 9 mesos per créixer i recollir, mentre que l’altre, que està millorat, pot trigar 6 mesos.

Vam poder veure diferents llavors i les diferents farines.
Vam experimentar amb una canya de blat, les velles canyes de beure.

Aquest article ha estat publicat en Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *