Hora del conte: “AVI, QUÈ VA PASSAR EL 1714”

Divendres dia 19 de setembre vam anar a la Biblioteca St. Pere Almató i……
Els alumnes cicle mitjà us hem fet un resum i la nostra opinió!!

RESUM:
L’Albert ens va explicar què va passar el 1714. El seu avi li explicava històries referents a la situació dels catalans en diferents èpoques històriques.
La primera llegenda El Timbaler del Bruc i Napoleó, el Napoleó va venir de França per conquerir terres però un nen que li agradava molt tocar el timbal (el Timbaler del Bruc) va tocar a dalt de la muntanya de Montserrat i Napoleó es va pensar que hi havia un exèrcit el doble de gros del seu i van marxar.
La segona llegenda és la del Gegant del Pi, un dia va venir un gegant a Barcelona que feia por a tothom. Una dona gran va poder fugir i va demanar ajuda a un altre gegant. La dona li va explicar tot i van anar cap a Barcelona, abans d’arribar el gegant va agafar un pi i van entrar. Quan va veure el gegant li va donar un cop al cul i al va fer fora.
La tercera història fa referència de la celebració dels 300 anys. Fou una guerra entre Felipistes i Carlistes en la qual hi va haver una gran batalla on es van cremar pobles i ciutats i van haver-hi gran catàstrofes.
OPINIÓ:
El narrador Albert Estengre, un bon rondallaire, que va agradar a grans i a petits. Actor amb bones explicacions, expressions i gesticulacions fa entrar el públic dins la història. Amb una veu i un to alt captiva a tothom. Tot preparat i amb seguretat la seva feina fa molt bé. Fa participar i estar el cas de tots els oients. Amb el canvi de veu i la gràcia de narrar, tot el públic va gaudir de les llegendes contades.

També us adjuntem unes fotos que ens ha fet arribar la Carme!

Aquest article ha estat publicat en Cicle Mitjà, Escola. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Hora del conte: “AVI, QUÈ VA PASSAR EL 1714”

  1. VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *