Visita 6 al bosc cremat amb els Agents Forestals!

El passat dia 24 d’abril vam fer la visita 6 a la zona del bosc cremat. En aquesta ocasió ens van acompanyar dos agents rurals, en Manel i en Pi, que ens van portar aparells per poder mesurar l’edat, l’açada i els diàmetres dels arbres: la barrina de Pressler, una forcípula i el regle de Christen que ja ens van donar en la última visita a l’escola.
Va ser una tarda molt tinteressant. Pel camí vam anar veient i reconeixent plantes. Els agents ens van anar dient algunes característiques d’algunes, els noms científics… Ens vam adonar que en sabien un munt!! També ens van fer algunes recomanacions per anar pel bosc.

El què va ser més interessant, però va ser veure com utilitzaven els aparells que van portar. Totes les dades que vam aconseguir les vam anotar en el quadern de camp de grup per més tard utilitzar-les a l’escola. Veureu fotos d’aquestes tasques… L’alzina cremada de dins la zona d’observació era massa dura i vam fer el forat amb la barrina a un altre arbre, un pi. Tornant pel camí cap a l’escola vam fer-ho amb un roure.

Els testimonis extrets de la barrina de Pressler els tenim a l’escola per poder comptar els anys de l’arbre que vam escollir. Ens adonem que el del pi és més fàcil veure els anells que no pas el del roure. També ho veureu a les fotos.

A la zona d’observació hi ha crescut algunes plantes més, com un petit esbarzer al mig. Els rebrots que ja havíem observat han crescut una mica, però no massa.

Compartim algunes fotografies, esperem que us agradin:

Aquest article ha estat publicat en Cicle Superior. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *