TARDA D’AMETLLERS

La tarda del divendres havíem d’anar a dibuixar els ametllers florits que hi ha a les rodalies de l’escola. Ara estan ben florits i el seu aroma s’escampa arreu.
Com que el temps no ens ho va permetre, vàrem portar unes quantes branquetes a classe i les vàrem dibuixar del natural.
Tota la classe encara fa olor d’ametller. El color rosat serà el color predominant durant tota la setmana…. Hem guardat els rams en gerros amb aigua per conservar-los.
A la classe de P3, hem pogut comptar els pètals, hem vist els estams i hem observat també el pistil I el calze. Noms una mica complicats per a P3, però que de tant en tant anirem recordant. Mica en mica hem anat despullant la flor i comentant cadascuna de les seves parts. També hem parlat de l’obertura de les flors i hem pogut distingir les flors obertes de les poncelles.
Finalment, amb ajuda de la visualització d’un parell de vídeos, hem entès de manera molt planera, el paper que hi juguen els insectes i el vent, fonamentals per la pol•linització.
Us deixem aquí les imatges i l’enllaç per tal que també des de casa ho pugueu anar recordant ja que són dos vídeos d’una gran bellesa visual que val la pena mirar.

http://www.youtube.com/watch?v=WqT_H6MrKlQ ( pol·linització)
http://www.youtube.com/watch?v=ciMJ4n3qVzs ( obertura de les flors)

Aquest article ha estat publicat en Experimentació, Medi natural, social i cultural, Plàstica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *