Jardineria

La tasca del taller de jardí consisteix en planificar unes feines durant tot el curs i que tenen com a objectiu la cura i conservació del pati de l’escola amb els arbres i les diferents plantes que hi tenim. Algunes de les feines que hi fem són:
. cavar la terra
. sembrar
. podar arbres, arbusts i heures
. abonar la terra
. treure males herbes
. regar les plantes
. mantenir el pati net, …
El que es pretén amb aquest projecte és acostar als alumnes al que és un jardí i la cura del medi ambient serà un objectiu fonamental a desenvolupar.

Algunes de les eines que utilitzem són:
. Forca, cultivador, escarificador : és per fer la terra més flonja sense voltejar-la. Consta d’un mànec i una part amb pues, rectes o corbes.

forca

. Aixadell, aixadella : es pot fer servir per airejar la terra o eliminar herbes, les que tenen la làmina més ampla serveix per estovar la capa més superficial del sòl quan aquesta s’ha endurit.

aixada

. Escombra metàl·lica : normalment s’utilitza per recollir fulles, però també ens pot ser útil per acabar d’aplanar la terra o escampar el compost.

rasclet2 rasclet

Tisores de podar : per poder fer talls nets i amb precisió. Normalment les farem servir per podar arbustos, per la qual cosa les escollirem amb la fulla estreta i fina.

tisores de podar
Tamís : per garbellar i treure’n les parts més grolleres. La terra garbellada ens pot servir per plantar en testos o preparar terres per sembrar o plantar esqueixos.

tamis
Fumigadora : per fer tractament fitosanitaris o reforçants. Segons les necessitats n’escollirem la grandària : un polvoritzador o una fumigadora amb sistema de bombeig per donar pressió, la més gran es porta a l’esquena com si fos una motxilla.

fumigadora 2 fumigadora 1
Pala de trasplantar : és una pala petita que s’agafa amb una mà i serveix per remoure petites quantitats de terra i per fer petits clots per trasplantar. També pot servir per descompactar sòls molt endurits.

pala de transplantar

Pala grossa

pala
Carretó

carreto

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *