Quina Setmana!

El dilluns sortida a Barcelona: Pel matí, concert al Palau de la Música (Les escoles al Palau), “la volta al món amb 80 instruments de percussió“, realitzat pel grup Percussions de Barcelona, una magnífica agrupació que fa uns anys  vam poder gaudir a Flix en una de les activitats de la primavera musical. Tarda de passeig i dinar al Parc de la Ciutadella i visita al Parlament.

Dimarts per la tarda: Sa Majestat Carnestoltes va ordenar que tothom anès a l’escola amb corbata, arrecades, i els llavis i els ulls pintats.

2n-dia.jpg

Dimecres: Sa Majestat Carnestoltes va ordenar que tothom anès a l’escola amb una capsa de sabates al cap, però decorada. La veritat que n’hi va haver moltes de molt treballades i amb molta imaginació.

carnaval_301.jpg

Dijous per la tarda: els i les mestres sols a l’escola. Els i les alumnes a “jardar”! Nosaltres els i les mestres també, però a l’escola!. A dos quarts de set, conferència “Ben educats” de Salvador Cardús

Divendres: pel matí cap a Tortosa per assistir a la presentació “Aplicatiu del projecte lingüístic de Centre“. A part de la presentació, també hi ha hagut dos conferències molt interessants. La primera ha anat a càrrec del Sr. Albert Bastarda, professor de la Universitat de BCN, portava per títol “Escoles i llengües a la Catalunya “glocal“”. Ens podríem quedar amb aquestes idees: L’escola ha de formar individus poliglots, ha de ser un centre de desenvolupament de competències i usos lingüístics, prioritzant els elements comunicatius. Llengües per a la comunicació i m’ha sorprès amb una paraula nova “llenguar“.

La segona conferència, “Paraules per les aules” a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, ens ha fet veure la llengua com una font de plaer, per jugar-hi, amb paradoxes, palíndroms, anagrames, notaricon, jugar amb l’ambigüitat del llenguatge, figurat i literal…tot amb exemples, ens ha fet passar una agradable estona. En acabar la matinal tortosina cap a Flix, he arribat tot just a mitja festa de Carnaval, però encara m’he pogut posar la disfressa que ens van cofeccionar les mares i els pares de l’escola, guardia escolar, ja que aquest any el tema de les disfresses era el transit.

disfressa.jpg

Leave a Reply