50 anys de Barrufets

Aquest any fa 50 anys del naixement dels barrufets. Van néixer de la mà del dibuixant Belga Pierre Culliford, més conegut pel pseudònim Peyo, formen part de la infància de nombroses generacions. Són petits, blaus i viuen en bolets convertits en cases amb totes les comoditats. El 1981, de la mà dels productors Hanna-Barbera van fer el salt a la gran pantalla. La sèrie s’acabaria projectant en més de 30 països. A Catalunya van arribar de la mà de Cavall Fort l’any 1967. El nom original  dels personatges és Smurf.

Una vintena de ciutats acolliran les seves estatuetes a mida real (l’alçada de tres pomes ficades una a sobre de l’altra), que apareixeran un bon dia escampades pel carrer sense previ avís, Aquest serà el punt d’inici de l’Any Barrufet que també inclou l’estrena del nou film protagonitzats pels homenets blaus, amb tècniques d’animació digital 3-D. També apareixerà un nou còmic dels barrufets i se celebraran exposicions itinerants. Alguns dels actes aniran en benefici d’UNICEF.

happysmurfay1.jpg

Leave a Reply