15. Maria Sibylla Merian

merian_maria_sibylla_1647-17171.jpgUn cas especial és Maria Sibylla Merian (1647-1717). Va néixer a Frankfurt. Es considera l’ entomòloga més important del s. XVIII. . En el taller del seu pare va aprendre tècniques de dibuixar i mesclar pintures. En una època en que no era fàcil viatjar, va anar en vaixell fins a l’Amèrica central, a Surinam, on realitzà estudis empírics sobre insectes i plantes de la regió. No us perdeu aquesta Web, al final de la pàgina hi ha tres links on podreu veure alguns dels seus dibuixos. Els seus dibuixos de les plantes i d’animals tropicals estan considerats obres d’art.

451px-metamorphosis_of_a_butterfly_merrian_17051.jpg

Abans de l’euro en els bitllets de 500 marcs alemanys hi havia el retrat de la pintora.

175px-merian_500dm1.jpg

Leave a Reply