FRONTERES


Aquesta setmana vaig fer una escapadeta a Barcelona. Vaig anar a veure una exposició al CCCB titulada Fronteres. Es podia veure des del 4 maig i s’acabarà el 30 de setembre. L’exposició està concebuda com un viatge, a través de móns diferents, amb l’ajuda de mapes, fotografies, testimonis, estudis, opinions d’experts…
Vam tenir la sort de què ens guiés i comentés l’exposició una exalumna i amiga Aina Vega. Només comnençar l’exposició la paraula FRO NTER ES es mou i les lletres estan separades d’una manera poc convencional. Ja ets fas una idea del que et volen transmetre, les fronteres canvien constantment al llarg de la història i de la poca arbitarietat de les mateixes.
Aquesta exposició fa reflexionar sobre el concepte de frontera, les diferentes tipologies i les fronteres d’aquest segle: Corea, nord-Sud, Israel-Palestina, Miami-l’Havana, Europa, Est-Oest, Caixmir, Índia-Pakistan, EEUU-Mèxic, el cas de Melilla, països rics-pobres, el poble gitano a Europa i tantes altres.
Un text resumeix molt bé el sentit de l’exposició:
La mirada a les fronteres que proposem en aquesta exposició és una exploració de territoris límit que, en certa manera, expressen les contradiccions d’un món que es mou entre la hipercomunicació i les fractures profundes. A mesura que ens unim, el món esdevé més laberíntic.”

Leave a Reply