CARACTERÍSTIQUES
L’esquirol és un mamífer rosegador.
Té el cos cobert de pèl marró vermellós.
La seva cua és llarga i peluda.
És molt àgil per pujar i baixar ràpidament dels arbres.
HÀBITAT:
Viu preferentment en boscos de pins.
ALIMENTACIÓ :
Menja fruits com pinyons i avellanes.
També s’alimenta de borrons, llavors i ous d’ocells.
COSTUMS :
Rosega molt sovint pinyes per gastar les dents del davant.
A la tardor amaga aliments del bosc en diferents indrets a prop del seu niu.