En un mercat persa

Cançó proposada per a 4t de Primària. Escolta la versió per a flauta o mira la partitura de la imatge inferior: en-un-mercat-persa

dibujo

Albert Ketèlbey va néixer a Anglaterra una mica després que E. Elgar, a l’any 1875. Als 11 anys ja va composar una obra, una sonata per a piano, que precisament va interpretar davant de Elgar, que era el professor de música de la ciutat en aquella època. Als 16 anys fou organista d’una important esglèsia. Però a més de l’orgue sabia tocar el piano, el violoncel, el clarinet l’oboé i la trompa.

Ketèlbey es va distingir en diferents àmbits, especialment en la composició. Va escriure un bon nombre de peces per a piano amb el sobrenom de Antón Vodorinski, però la música per la que li recordem en l’actualitat és la sèrie de peces orquestals atmosfèrica, entre les quals trobem “En un mercat persa”, una petita música escrita en 1920, molt popular per la seva força descriptiva. Amb aquesta obra, Ketèlbey va intentar pintar amb música el bullici del mercat de Bagdad. L’obra es composa de 10 escenes diferents, cadasquna amb el seu tema musical. Alguns dels temes es repeteixen, el que significa que els seus personatges, escenes o situaciones tornen a aparèixer.

Mira aquest vídeo amb l’audició:   http://samogapeques.blogspot.com/2010/02/en-un-mercado-persa-educacion-musical.html

front
220px-ketelbey

One thought on “En un mercat persa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *