EXPLORANT EL MUSEU EGIPCI

Hola famílies!!

La classe de “Els millors exploradors” avui ha sortit a explorar el Museu egipci de Barcelona. Allà no hi hem trobat la Mariana Ponts, però sí que hi havia la Maria que, de mòmies, jeroglífics i faraons, en sap tant… que ens ha deixat bocabadats!

Quantes coses que hem après!!

Hem vist un parell de mòmies autèntiques i una… de no tan autèntica. Hem vist sarcòfags, la reproducció d’una tomba, joies, llits… i fins i tot una reproducció de la pedra Rosseta!!

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També hem embolcallat una mòmia amb benes, li hem posat els amulets sagrats i hem dit les paraules que deien els antics sacerdots egipcis… Quina emoció!!

 

 

 

I tot i que ho hem desat tot  al nostre “calaixet de la memòria”, per tal que no se’ns oblidi mai, farem com els escribes a l’antic Egipte i ho escriurem tot, però… no, no us espanteu… nosaltres no ho escriurem amb jeroglífics, ho escriurem amb la nostra llengua, que també és molt i molt bonica.

Doncs vinga, escriviu aquí, com a comentari, quines coses heu après al museu… Segur que n’hi ha moltes!! Feu memòria i a treballar!

Ah! I felicitats a tota la classe perquè heu demostrat que sabeu moltíssimes coses d’Egipte (la Maria s’ha quedat bocabadada!) i, a més, tothom s’ha portat d’allò més bé!

Sou increïbles!!

 

 

17 thoughts on “EXPLORANT EL MUSEU EGIPCI

 1. ♥Gina♥

  Holaaa e apres que hi ha 6 Cleopatres diferents a egipte abans de crist es clar! y tambe que el esclaus eran mas mal trats que els triges ala Jungla o a la sabanna de africa pobrets esclaus y els i le dunabem cops de latic amb corda.. amb el mal que fa pero com diu el Ex3:Y curarli les ferides cuan es fasin mal y aixo u dic yo que et creus!

 2. yaiza

  Hola Anna, soc la Yaiza. M’an encantat les otos.Ets la millor profesora què conec.Muuuuuuuuuaaaaaaaaaa fins la tarda un petò molt fort.un

 3. ainhoa quesada

  he apres del museu egipci que hi havia 7 cleopatras pero la mes coneguda ba ser la setena

 4. Adrián Gómez

  Hola Anna!!!!!!Jo he apres que els egipcis dormien a un llit que tenia potes de bou.Adeu fins dema!!!!!!!!!!

 5. ANNA SANEGRE SORRIBAS Post author

  Gina, fixa’t en el que diu l’Ainhoa, n’hi va haver set de Cleòpatres. I sí, la que tots nosaltres coneixem, va ser la setena.
  I recordeu que cal corregir la feina abans de donar-la per acabada.
  Ànims i moltes felicitats per la feina feta!!
  Anna

 6. Alex Hernández

  Hola Anna , m’ha agradat molt anar d’excursió al museu egipci. He aprés moltes coses, la més bonica per mi ,va ser momificar la mòmia, una altre va ser aprendre que els faraons es feien fer les potes dels llits amb peus de búfals i que els faraons quan morien els posaven en un sarcòfag.

 7. judith*-*

  Hola soc la judith, he apres que els sarcofracs si tens molts diners els sarcofrags eren d’or y si ets pobre eren de fusta. Tambe he apres que hi han 7 cleopatres. petons molt forts per l’Anna.<3

 8. Davinia

  jo e apres que la escriptura jerorifica es super dificil de llegirla pero ara ja es de una altra manera i que tambe tenien coses de vritat i aixo es inposible,petons.

 9. LIDIA

  Hola Anna m´ha agradat molt la visita al museu i el que més m´ha agradat és: quan vam momificar la mòmia i també aquelles mòmies de veritat. I he aprés moltes coses i una d´elles és que van existir set faraones que és van dir Cleopatra i la que nosaltres coneguem més és la setena i també que hi havia un amulet que es deia l´escarbat del cor i l´escarbat del renaixement.

  Lídia.

 10. Sergi Medina

  Hola Anna, m ‘ha agradat molt la visita al museu, i he apres molt d’Egipte; m’ha agradat molt el ull d’Orus i la clau de la vida, i tambè m’ha agradat fer el traball de la momificació, tambe he aprés com van interpretar els jeroglifics amb la pedra “roseta”.

 11. Álex Sanchez

  Hola Anna!!!M´ha agradat molt l’excursió i el que més m´ha agradat han sigut les mòmies!!!!!
  He après que hi havien 17 Ramses i que el més conegut va ser Ramses II.
  També he après que per fer la momificació, posaves sal al cos del mort per trure tota l’aigua i si quedava una sola gota d’aigua es feia malbé i no era una mòmia.
  I també he apres que hi havia un déu que possava una balança amb un cor aun costat i una ploma, a l’altre costat. Si deies una mentida baixava la balança del cor.
  I una cosa molt interessant és que abans de morir, els egipcis, pintàven a les parets de les seves habitacions amb qui volíen reunir-se un cop morts. I quan arrivaben a la vida dels morts s’hi estàven amb qui havíen triat.
  Adeu!!!!

 12. pol gual

  el museu egipci era molt dibertit i e apres que als esclaus els tractaven molt malament, que ni habia 7 cleopatras i els treillen els organs a les momies

 13. Xavi

  Hola Anna, la visita va ser molt divertida, el que més hem va agradar van ser els llits dels egipcis, eran molt estranys amb potes de búfal i també teníen un coixí molt raro que deixava el cap col·locat per poder dormir, penso que era molt incòmode per que no es podien moure gaire.
  També hem va agradar l’ull d’Horus, el protector i el que tot u veu.
  Adeu.

 14. kely archondo escobar

  hola anna la visita al museu egipsi baser molt dibertit i tabe hi ha via moltes coses i de eses coses la que eapres es la dels de a quelles persones petitones que els morts sels enportar els morts a una altra vida aixo esloque e apres adeu

 15. Víctor Alberola

  Jo he apres que l’Orus tenia una cua quan era petit, i l’excursio hem va agradar molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà