Petita Història de les HORTALISSES

Amb totes les hortalisses i fruits collits a la sortida de la Granja Palaudàries ha donat peu per iniciar una petita història.

Primer hem classificat els fruits i hem après com es diuen.  Ha estat una activitat engrescadora pels infants ja que ho hem realitzat sota una petita consigna; havien de tancar els ulls i tocar els fruits o hortalisses i endevinar quina era. Així és com iniciem la petita història partint dels coneixement previs adquirits a la Granja.

 

El següent pas ha estat observar-les amb una eina molt demanada pels infants; LES LUPES.  Amb aquest estri no se’ns ha escapat cap detall ni característica dels fruits i hortalisses.

Ha estat una activitat amb la qual hem potenciat el treball cooperatiu ja que havien de compartir les lupes ( no n’hi havien per tots/es) així com també havien de compartir el fruits i hortalisses.

 

 

I com no també les hem observat per dins…. Abans d’obrir-les hem fet hipòtessis de com creien que serien per dintre. Colors, textures, formes… han estat els temes estrelles durant la conversa mentre ens encuriosiem de com eren.

Us deixo un recull de frases dels infants mentre conversaven;

“-He vist terra por encima.

-El Blat de moro és de color blanc per dins.

-El moniato Gemma tiene carne dentro.

-El moniato i les carbasses són de taronja més fort per dins.

-Les carbasses tenen diferents formes.

-La Gla té forma d’òval i és marró

-El blat de moro sec és taronja i este Gemma amarillo”

 

 

 

El infants es van engrescar molt observant els fruits i la petita història iniciada va donar molt se si…

Hem barrejat colors per extreure’n els color de la tardor. Hem fet collages. I hem relitzat un treball d’escriptura amb tot el recollit a la granja i un treball matemàtic amb les balances, bascules i el kg dels vostres fills i filles a partir de pesar una hortalissa que van collir a la granja… Fins i tot, hem après una endevinalla!!

El que vàrem iniciar com una petita historia poc a poc va esdevenir a ser un projecte. A continuacio us adjunto la documentació de les vivències a l’aula… Espero que us agradi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *