P-5 B

Aquest any serà el tercer curs que els infants de P5 experimentaran a l’espai de les fustes.

Les seves construccions són fruit d’un projecte comú que es dóna entre un grupet de companys que fa que el plaer de gaudir de la comunicació entre ells fa possible que flueixi la relació que provoca tota una descoberta de coneixements que a ells i a nosaltres ens sorprèn.

Sovint també es dóna que els infants construeixen sols tot i gaudint amb els companys de les seves descobertes.

A mida que els infants van adquirint maduresa en el seu desenvolupament i a l’haver pogut participar d’aprenentatges en que han expressat les seves idees es va aconseguint amb fluidessa unes construccions més complexes.

Les seves construccions ens mostren un desplegament d’habilitats espacials, on la simetria i l’equilibri són dos conceptes que es donen constantment. En tant sols una sessió ens mostren tot una troballa de conceptes matemàtics que curiosament els provoca el joc simbòlic dels infants.

En tota aquesta reflexió que comprovem ens les nostres observacions de la sessió no se’ns escapa que tot aquest desplegament és fruit del joc lliure dels infants i d’un material escollit pels mestres per provocar tota aquesta pluja d’aprenentatges.


>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *