03.- Projecte Espai d’Oci i de Salut: Baronia parc natural de Cabacés (Els Priorat) Catalunya

El projecte Espai d’Oci i de Salut: Baronia parc de Cabacés.

“””Baronia parc natural de Cabacés)))…

 

Va ser presentat el passat dia 06 de desembre de 2010 a les 18 hores a la sala d’actes de la Societat Recreativa dins del programa de la Fira Oli Baronia de Cabacés.

Es tracta de dur activitats estimulants de la creativitat, de la comunicació oral i de la cooperació col.lectiva sigui en família, en associacions, en empreses i/o en grups de tota classe. Són vivències i exercicis en condicions en el temps de la Baronia (edat mitjana) sense mòbils ni res electrònic, ni rellotges de cap mena. Orientació del temps per rellotges de sol i de sorra. Dins del context natural i històric dins del viatge creatiu al planeta imaginari Sp2, la Catalunya del 2022.

Dins del marc social cooperatiu de COOPERIS   www.cooperis.cat per a una

PLENA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ DIGNA DE SER ACOLLIDA EN TOTS ELS SENTITS

Per exemple en família promovem visites amb el grup familiar en espais naturals catalans com els boscos, els jardins públics i les platges amb introducció de dinàmiques de jocs orals i jocs psicofísics i socials Màpel.

Més concretament en motiu del XXV aniversari de CERADAI de Catalunya i ja anunciat en la passada fira de l’oli Baronia de Cabacés (06-12-10), posem aquest estiu 2011 en marxa el present projecte d’Espai d’Oci i de Salut: Baronia parc natural de Cabacés

En aquest espai es combinen aspectes històrics (la vida en l’edat mitjana i en el context arqueològic i narratiu de la Baronia de Cabacés) i naturals propis del parc natural serra de Montsant.

Els dies assenyalats actius fixes dins de les festes locals per a l’espai Baronia  parc de Cabacés en col.laboració amb altres entitats són:

La Fira de l’Oli Baronia de Cabacés, el primer cap de setmana de desembre. El centre d’interès és la fira i l’espai a dur a terme el poble.

La Festa popular de la Foia, el 05 d’agost. (i religiosa de la Mare de Déu de la Foia). Centre d’interès és l’espai natural al voltant de les ermites de la Foia,  de sant Roc i el poble al vespre i a la nit.

Durant l’any organitzem trobades i tallers creatius concertats prèviament a Cabacés.

En aquest espai anirem exposant les principals iniciatives.

Impulsa la iniciativa COOPERIS www.cooperis.cat, organitza CERADAI de Catalunya i coordina en Josep Maria Ferran i Torrent.  Més informació escriu a info@cooperis.cat .