KINESIOLOGIA EDUCATIVA

 o “BRAIN GYM”

Durant aquest curs,tots els nens d’ educació infantil i cicle mitjà han començat a practicar tot un seguit d’hàbits i exercicis per a ajudar al seu cervell per a que treballi de forma més eficaç.

L’Anna Ardèvol, mestra de P5, fa uns anys que investiga i treballa en aquest camp,la kinesiologia, i ha estat ella mateixa que ha fet difusió i ha encomanat l’entusiasme a la resta del claustre per dur a terme aquestes pràctiques amb els alumnes. Durant els propers cursos es farà extensiu a tota l’escola.

Tot seguit, us fem cinc cèntims del tema:

La kinesiologia o cinesiologia és una tècnica motriu que facilita la connexió de les diferents àrees cerebrals, és a dir, fer funcionar el cervell de forma integrada (dreta-esquerra, dalt-baix, davant-darrere), i integrada vol dir a la vegada, que aquestes zones s’activen i funcionen al mateix temps. Etimològicament kine vol dir moviment i logia, cognició, per això aquests exercicis també es coneixen amb el nom de brain gym o “gimnàstica del cervell”.

Els exercicis motrius són fàcils i senzills d’aplicar i es poden incorporar en qualsevol dinàmica familiar, laboral o personal. Els exercicis treballen en l’àmbit neuronal connectant les diferents àrees cerebrals, afavorint un treball més global i eficaç; sense esforç ni estrès innecessari. El cervell treballa com un tot i beneficia globalment tots els aspectes de la vida de la persona.

BENVINGUTS A LA “KINE” !

4 thoughts on “KINESIOLOGIA EDUCATIVA

 1. Anna masó

  Hola la kinesiologia esta molt be perque cada setmana o cada mes fem un exersisi diferent pero hi ha gent que no u poden fer be perque fan el tonto i no es poden consentra pero hi ha gent que si es poden consertrar.I ademes la kinesiologia va molt be per la salut perque avegades fem respirasio i va molt be per tranquilitsarmos i fer la feina tal com ara …..

  adeu!!!!!!**********

 2. ÀSUL

  HOLA!!! Soc mestra a CP. VICENTE BLASCO IBAÑEZ d’Elx i m’encantaria que m’ajudareu a trobar info sobre aquesta pràctica (KINESIOLOGIA EDUCATIVA), em sembla molt interessat tant personalment con didàcticament. Estarè il.lusionadissima de posar-a en pràctica. Un acudit: el meu comnom es Berenguer…

  Salutacions

  Àsul

 3. mònica

  Hola bona tarde, tinc una filla amb una problema de lateralitat creuada. Ara després de fer proves amb l’optimetista. Va millorant tot i que segurament li haurem de cambiar la mà.
  Mirant per internet he vist que hi ha escoles que estàn més recptives a aquestes terèpies, però naltros no hem, tingut tanta sort. La psicopedagoga del centre juntament amb la mestre o tutora estàn conveçudes que la meva filla no te cap problema que bàsicament es qúestió de que no arriba….. te sents impotent que m’ha filla rebi una educació com aquesta. Sort en el projecte i m’alegro que algu intenti cambiar alguna cosa en l’educació dels nostres fills.
  Naltros som de Cambrils (Tarragona)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *