ANEM A LA RÀDIO!

Avui dimecres, 14 de maig, els alumnes de cinquè hem anat als estudis de SEGRE RÀDIO juntament amb els alumnes de sisè del CEIP Ignasi Peraire de Mollerussa.

Tots els de la classe hem pogut visitar les instal.lacions de SEGRE: la redacció del diari, els estudis de Tv. i els estudis de ràdio. A més, atenció!…….  Tres companys de la classe, la Yasmina, el Marc i la Carme han pogut participar en la grabació d’un debat radiofònic sobre l’alcohol en el Programa: ” l’Aventura de la Vida”.

Ha estat una experiència molt agradable, i els nostres companys han parlat molt bé per la ràdio i és que de fet, com que el tema l’hem treballat molt entre tots a la classe, hem aconseguit conéixer i treure moltes opinions sobre el tema de l’alcohol.

I com que estem contents del treball fet entre tots, us convidem el proper dissabte17 de maig, a les 9 del matí, a escoltar el programa, serà a Ràdio Segre FM 93.4, programa “L’aventura de la vida”.


BubbleShare: Share photos – Find great Clip Art Images.

TROBADA ESPORTIVA BALAGUER 2008

esports-balaguer57.JPG

El passat dia 30 d’abril el cicle superior de l’escola vam participar en la primera trobada esportiva d’escoles que es va realitzar a Balaguer. En total hi van participar més de 200 alumnes de diferents col.legis de la Noguera i el Pla d’ Urgell.
La jornada es va dividir en dues parts, el matí, on es van practicar esports com el Korfball, l’Hanbol, la natació i els esports adaptats a discapacitats i la tarda que es va dedicar als esports i jocs tradicionals.
Val a dir que la trobada va ser un èxit i que esperem poder tornar a participar-hi en cursos vinents.

AQUÍ TENIU UNA SÈRIE DE FOTOGRAFIES SOBRE LA TROBADA. Esperem que us agradin!

XAPES, CORDA, BALES I BALDUFES ( Aprenem a jugar)

       
 

                    

Durant aquest trimestre, des de l'Àrea d'Educació Física hem estat treballant els jocs d'abans i d'ara. Tot va començar quan vaig llegir un article sobre la desaparició del joc als carrers i la proliferació de les maquinetes, que en comptes d'educar ens ensenyen a matar marcianets ( això en el millor dels casos ).Va ser llavors quan em va venir la idea de crear com una mena d'iniciativa per tal de fer saber als nostres fills i alumnes, a quins jocs o amb quins materials jugaven els nostres pares, i fer-los entendre que no fa falta una Play station o una Wii per passar-s'ho d'alló més bé. Els jocs populars que hem treballat han estat bàsicament la corda, la baldufa, els patacons, les caniques o bales, i l'estrella d'aquest curs: LES XAPES. ( perdó a totes les mares i pares per l'enrenou ocasionat. Jejeje!)      

Val a  dir que no ens esperavem l'acceptació que aquesta iniciativa ha tingut en els nostres alumnes,cosa que ens ha fet pensar en repetir aquesta iniciativa en cursos posteriors ampliant fins i tot l'oferta, per dir-ho d'alguna manera, de jocs populars treballats a classe.També, perquè no , realitzar alguna que altra xerrada o exposició sobre el tema, adreçada als nostres alumnes i a tothom qui hi estigui interessat.

Si algú estès interessat en col.laborar, de cara al curs vinent, que ens ho faci saber als mestres de l’escola. Tota ajuda serà bona! MOLTES GRÀCIES A TOTS!

mvc-001f.JPG      mvc-003f.JPG   mvc-004f.JPG   mvc-012f.JPG

mvc-011f.JPG    mvc-017f.JPG    mvc-008f.JPG   mvc-020f.JPG

SANT JORDI

Enguany hem volgut celebrar la diada de Sant Jordi amb una tarda “literària”.

Ens vam reunir tota l’escola sota l’espectacular ombra del pati dels grans. Vam comptar amb dos presentadors de luxe de la classe de sisè, el Xavier i la Sandra, que anaven donant pas a les intervencions dels alumnes.

dsc02780.JPG dsc02767.JPG

Els més petits van donar el toc musical a la jornada, amb cançons relacionades amb la llegenda de Sant Jordi. Mentre que la resta d’escola , havent practicat la confecció de poemes a les classes durant les setmanes anteriors, van sortir a llegir-ne alguns del poemes més valorats.

dsc02761.JPG dsc02763.JPG

Vam cloure la jornada amb un berenar molt saludable: un tast de poma ja rentada i tallada, a punt per assaborir! 

CLIL a l’escola (article Avenç, març)

Science

En un món on les distàncies entre cultures són cada cop més curtes, les llengües prenen gran protagonisme. És per això, que a l’escola hi posem molta atenció. Ja de sempre s’ha donat importància a la competència lingüística del català i el castellà. Per això, s’han buscat eines per millorar en aquestes àrees com, per exemple, el curs 2005-2006 es van començar a fer les classes d’educació física en castellà a Primària i sessions d’expressió oral a Infantil.

Pel que fa a les llengües estrangeres, al llarg dels anys, s’ha anat ampliant l’horari d’anglès a tota la primària i el curs 1996-1997 es va introduir el francès com a segona llengua estrangera. Seguint la mateixa línia que es va fer amb el castellà, el curs passat vam presentar un projecte per introduir el CLIL (Concept and Language Integrated Learning) o AICLE (Aprenentatge Integrat de Conceptes i Llengua) en anglès a l’àrea de ciències, a Cicle Superior. Enguany, hem començat fent una hora de ciències en anglès a la setmana a cinquè i el curs vinent s’ampliarà a sisè. Concretament, s’han agafat 6 temes del currículum de ciències de Cicle Superior que s’aniran fent en anglès al llarg dels respectius trimestres. Així, el primer trimestre, vam tractar el tema dels materials i el reciclatge, el segon, vam fer el tema de les plantes i aquest tercer trimestre treballem el tema de l’alimentació. Les classes són molt pràctiques, amb ús de les TIC, activitats manipulatives, experiments, tallers, inputs visuals… El feedback dels alumnes ha estat també molt positiu. En general, gaudeixen de les classes i les veuen molt útils per millorar el seu anglès. La comunitat educativa trobem una experiència enriquidora el fet de veure la llengua com una eina de comunicació que ens permet aprendre i no només com una assignatura més.

Dins aquest mateix projecte, es prepara cada trimestre una petita obra teatral en anglès a cada curs de Cicle Superior, la qual representem als companys dels altres cicles d’Infantil i Primària.

Teatre

Es tracta d’un projecte que hem començat amb moltes ganes i que esperem que ajudi a formar uns joves palauencs preparats per afrontar els reptes d’una Europa multicultural i plurilingüe, on la llengua no sigui mai un obstacle.

El CEIP Arnau Berenguer dedica les Jornades Culturals a les Festes i Tradicions Catalanes

181_8114.JPG 

 festamajor      festamjor      181_8126.JPG

sortida-estany055.JPG     estany1      sortida-estany051.JPG    

L’escola del Palau d’Anglesola ha celebrat aquesta setmana les Jornades Culturals amb una sèrie d’activitats a les quals ha participat tota l’escola i, en algunes, part del poble. El dimecres 2 d’abril al matí, mentre els i les alumnes de primària assajaven balls i cançons, el Sr. Josep Maria Trilla va venir a fer una xerrada als alumnes d’Infantil i els va explicar com es celebrava abans la Festa Major. Va ser molt curiós i interessant de conèixer les costums dels nostres avis quan eren joves per a fer festa. A la tarda del mateix dia, es va fer la inauguració oficial de les Jornades Culturals. Es va comptar amb la presència d’Hermínia Defior, antiga mestra i directora de l’escola que ens va fer reviure la seva trajectòria professional des que va començar als anys setanta fins que es va jubilar fa tres anys. El pregó va anar seguit d’una cercavila pel poble amb els gegants del Palau, els cap-grossos que havien construït els alumnes de Cicle Superior, la banda de música que van posar els alumnes de Cicle Mitjà, el ball de bastons i la resta de palauencs que es van ajuntar a la festa en processó. Es va passar per la plaça de l’església, l’ajuntament, la llar d’infants, la residència de la gent gran i es va tornar cap a l’escola saltant, ballant, cantant, rient…

Cercavila1

Cercavila4

Cercavila6

Cercavila5

Cercavila2

Cercavila3

 Ja posats en l’ambient festiu de les nostres terres, el dijous 3 tota l’escola va anar de visita a l’estany d’Ivars-Vila-sana en autocar i en bicicleta (els de Cicle Superior), una visita que antigament era molt popular. Allà cada cicle va organitzar la seva visita al voltant de l’estany i després de dinar tota l’escola es va reunir per fer diferents jocs: curses de sacs, relleus, curses de cavallers entre altres.

El divendres al matí, cada cicle va representar les actuacions que havien estat preparant: Cicle Inicial, el ball de gitanes; Cicle Mitjà, la cantada de caramelles i la ballada de sardanes a la qual tothom es va poder afegir; i, finalment, els i les alumnes d’Infantil van fer reviure als espectadors els típics balls de Festa Major amb una orquestra Escala Ni-Fi d’alumnes de 2n. Ja com a cloenda, al polisportiu va actuar el grup “La pasterada”, amb un entretingut espectacle de pallassos, seguit d’un bon i merescut berenar. 

ÚLTIMES NOTÍCIES!!!!!

EL COL.LEGI DEL PALAU D´ANGLESOLA CELEBRA LA SETMANA CULTURAL

Nora Masó. El Palau d’Anglesola.

Aquesta setmana, els nens i nenes del Palau d´Anglesola celebren la setmana cultural. En la setmana cultural, es fan activitats per als nens i nenes i aquest any la setmana cultural és de festes tradicionals catalanes.

cg

Els nens i nenes del Cicle Superior han construit cap-grossos, els de Cicle Mitjà faran sardanes i caramelles, els de cicle inicial faran ball de gitanes, i els d’Ed. Infantil ballaran balls de Festa Major. També faran una sortida a l´Estany d´Ivars, allà faran jocs.

La setmana cultural serà durant els dies 2,3 i 4 d´abril i el 4 d´abril hi haura espectacle de pallassos. Tots hi sou convidats!!

 

UNS CAP-GROSSOS GENIALS AL PALAU D’ANGLESOLA

Yasmina Timoneda. El Palau d’Anglesola

Al Palau d’Anglesola, els alumnes de cicle superior de l’escola Arnau Berenguer, construeixen cap-grossos juntament amb els seu mestres. Com que es una feina una mica complicada han tardat dos mesos: el Febrer i el Març.
Per fer-ho han necessitat: paciència, molt temps, globus, paper de diari, cola, pintura etcètera. A tots els nens i les nenes els hi fa molta il·lusió perquè així el dimecres dia 2 podran desfilar per tots els carrers del poble.

mvc-020f.JPG    mvc-018f.JPG  mvc-017f.JPG  mvc-016f.JPG

JORNADA DE PORTES OBERTES

escola.JPG

El proper dissabte 29 de Març, a les cinc de la tarda i a l’ edifici de la Plaça de la Generalitat, tindrà lloc la JORNADA DE PORTES OBERTES adreçada als alumnes que no estan matriculats al centre i vulguin coneixer-lo.

Visita del RACC

El dilluns dia 25 de febrer ens va venir a visitar una membre del RACC per ensenyar-nos quatre coses importants d’educació viària d’una manera lúdica i entretinguda. Els cursos que hi vam participar van ser 4rt i 6è. Aquí els de 6è estem fent representacions:

visita-racc-04.JPG

visita-racc-06.JPG

visita-racc-07.JPG

Projecte de Llengües Estrangeres

Aquest curs, hem començat el projecte de llengües estrangeres a la nostra escola. La finalitat és millorar la competència en l’ús de la llengua anglesa, augmentant les hores de contacte amb aquesta, i obrir-nos a la realitat multilingüe que ens envolta respectant les diferents llengües minoritàries i valorant la diversitat.

Els canvis més significatius han estat la introducció d’una hora setmanal de “Science in English” al primer curs de Cicle Superior (5è). Cada trimestre es fa un dels temes de Natura que toquen fer aquell curs en anglès. Enguany, s’ha fet el tema dels materials i el reciclatge durant el primer trimestre i ara estem treballant el tema de les plantes.

Per altra banda, es continua amb la introducció d’una segona llengua estrangera a Cicle Superior (mitja hora de francès a la setmana), el desdoblament d’una hora setmanal d’anglès per tal de dedicar més atenció a la part oral i, com a novetat, els alumnes de Cicle Superior preparen una petita representació teatral cada trimestre que es vista pels altres cicles.

De cara a l’any vinent, està previst continuar amb els desdoblaments i les representacions, ampliar”Science in English” a tot el Cicle Superior (5è i 6è) i dedicar més estona al francès.