El rossinyol

Imatges de falguera i rossinyolet ben petitet, rossinyol en un vessant de molsa i un petit arol de rossinyols.

Rossinyol

Ara que ha començat a ploure al bosc sortiran els primers bolets. Els rossinyols són dels primers en sortir i ho fan a les torrenteres i fondalades humides. Posteriorment ho aniran fent a les parts més altes i als boscos d’alzines i roures. El seu color groc, la forma d’embut i les estries que s’endinsen fins a la tija el fan inconfundible. Els bolets se’ls dona un nom en llatí. En aquest cas se l’anomena Cantharelus Subpruinosus, i aquest nom es refereix a la seva forma de copa i a que pot ser comestible.

Com la majoria de tipus de bolets, el rossinyol es presenta moltes vegades en arols. Els arols son el conjunt de bolets que surten d’un sol miceli. El miceli es la part vegetal del fong que està a sota de terra, així podriem dir que els bolets sobresurten dels micelis i que gràcies a les seves espores es podran reproduir nous micelis d’on sorgiran bolets. Així doncs moltes vegades trobareu els rossinyols acompanyats, ja ho diu la dita popular: el rossinyol no ve mai sol.

Des d’aquest espai de la Associació Micològica Joaquim Codina podreu trobar més informació

arol de rossinyols

2 thoughts on “El rossinyol

  1. Llogari

    Aquest ha estat un mal any de bolets. La imatge dels dos rossinyols mig amgats sota les fulles seques em fa recordar altres anys. Enguany no n’he collit ni un. Jo, quina ràbia. Caldrà esperar a la propera tardor.

  2. acriado Post author

    Lo millor de tot d’anar a buscar bolets és el passeig, la natura i les bones companyies i si a sobre trobes bolets ja és…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *