ESO/BATX 24 – 28 de març – 22 de març, Dia mundial de l’aigua

Aquesta setmana la dedicarem a prendre consciència de la importància que té l’aigua per als éssers vius. El dia 22 de març celebrem el Dia mundial de l’aigua.

Dia 1:
Activitat a l’aula:
Per a fer-nos una petita idea de la situació actual sobre l’accés a l’aigua potable, visionar el vídeo de la pàgina d’Atlas Copco (empresa que duu a terme projectes d’ajuda internacional).

Dia 2:
Activitat a l’aula: Anirem al web de l’ACA (l’Agència Catalana de l’Aigua). Un cop aquí, obrirem el pdf que porta per títol ESTIMA L’AIGUA. Hi ha consells per estalviar aigua i també dades interessants per a prendre consciència del seu malbaratament.

Dia 3: Donar a conèixer la web del Dia mundial de l’aigua (22 de març) i fer que els alumnes participin del dia a les xarxes socials. Han de publicar a les xarxes socials el  hashtag o etiqueta #WorldWaterDay, per tal de fer-ne ressò.

Dia 4: L’aigua ho canvia tot
ContextPràcticament un bilió de persones viu sense aigua potable. Aquest fet l’anomenem “crisi de l’aigua”. És una crisi global, perquè la manca d’aigua potable implica canviar tota la rutina diària i la vida de les persones afectades.
Activitat a l’aula: Visionar el vídeo  i fer-ne el comentari posterior.

Dia 5: Això es pot salvar!
Activitat a l’aula: Escoltar la cançó de Sau: Això es pot salvar! i comentar amb el grup classe. A què fa referència, “això”? 

Aquest article s'ha publicat dins de ESO/BAT - Març, Març i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.