CM-CS 16-20 de juny

Dilluns 16 de juny

Hem escollit la cançó de bon dia,perque li hem trobat un sentit simbòlic al ‘’nou dia’’, una nova setmana.
És important començar la nova setmana amb ganes,ànims i alegría.I això es exactament el que ens transmet aquesta cançó.
Alhora ens descriu el dia desde la hora en que ens despertem,que en part s’assembla al dia i els elements quotidians que veiem cada dia al llevar-nos.

Com diu l’Evangeli

Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos. Mt 5,43-45
(Surt el sol per tothom)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XgwnYXOfIkk[/youtube]

 

Dimarts 17 de juny

  un conte per pensar.

 EL RATOLÍ VALENT
Els ratolins de camp sempre menjaven amb presses, per que tenien por que sobtadament arribes un animaló i fossin ells els que passessin a ser menjar d’un de més gran.
Així la vida els transcorria anguniosament. Sense paladar el millor de cada moment.
Però vet aquí, que un d’aquestos ratolins es va fer un fart de córrer mentre menjava, mentre jugava, mentre dormia… Va ser valent i va provar de fer el dia més a poc a poc. Va pensar que si de totes maneres un depredador se’l anava a menjar, més valia gaudir dels petits moments que tenia per a ser feliç.
Malgrat la seva seguretat, els seus amics no paraven de dir-li que era un temerari, que estava boig, que així el que feia era temptar a la sort.
Des de feia molt temps que tots sabien com havien de comportar-se, i ara hi havia algú que feia la seva, que preferia deixar de banda les costums conegudes per aventurar-se a viure una nova vida. Una vida pròpia.
Els ratolins, pensant en el bé del seu intrèpid company, van anar a assessorar-se amb el més vell dels ratolins, que vivia dins un arbre i gairebé es passava la major part del temps sol, per que ningú creia necessària la seva opinió.
– Oh, vell ratolí! Tenim un germà que es comporta d’una forma diferent. Que no fa allò que es el que s’ha de fer. Oi que tu li diràs que ha de tornar al camí pel tots anem?…
I amb un somriure als llavis, el savi ratolí, els va contar que fa molt molt temps enrere, els ratolins vivien tranquil·lament, sense cap tipus d’angoixa. Que gaudien de tot allò que feien i això els feia tenir una vida millor i el més important, que com que vivien el present, es podien adonar amb més facilitat si algun animal se’ls volia menjar.

Els ratolins es van quedar decebuts, per que no era la resposta que ells esperaven. Molts d’ells van marxar enfadats, pensant que havia sigut una pèrdua de temps.

Uns altres en canvi, van començar a pensar, que pot ser estaven equivocats i que podien provar aquesta manera de viure que els atreia molt més que la que vivien.

I així és com un petit ratolí, seguint els seus instints va fer que una altra vida es presentes per a ells i els seus amics.

 Dimecres 18 de juny

PORTEM LA PAU!

Si diem “Bon dia!” de cor,
PORTEM LA PAU!
Si saludem als/les  mestres  i la gent de l’escola,
PORTEM LA PAU!
Si diem coses amables als amics,
PORTEM LA PAU!
Si no ens barallem,
PORTEM LA PAU!
Si no insultem,
PORTEM LA PAU!
Si ajudem els nostres companys,
PORTEM LA PAU!
Si diem “no a la guerra”,
PORTEM LA PAU!
Volem la pau al món, Senyor.

Fes-nos portadors de pau!

Dijous 19 de juny

Gràcies Jesús

Jesús gràcies per la vida que ens has donat,
gràcies pel sol que ens il·lumina,
gràcies pel mar que ens banya,
i per la nit i la lluna que ens il·lumina,
i sobretot per la família que ens estima
i els amics que ens ajuden.
Jesús, gràcies per tot el que ens has donat
i que no apreciem i no ens donem compte.
Gràcies Jesús!
Divendres  20 de juny
S’acaba el curs escolar.
Marxem amb la motxilla plena d’aprenentatges i d’il·lusions.
Volem donar gràcies  a Déu per tot el que hem viscut aquest curs escolar i demanem que tinguem un estiu profitós per tornar amb energia el curs següent.
Bon Estiu!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zKK2-CqkYbM[/youtube]
Aquest article ha estat publicat en CM/CS - Juny, Juny. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.