CI del 31 de març al 4 d’abril

Dilluns:

Et proposem començar la setmana veient un vídeo perquè reflexionis sobre la teva relació amb els amics i la importància d’ una bona amistat.

http://www.youtube.com/watch?v=p0lynZYyshg amistat.

Dimarts:

Quan et lleves al matí, quina sort pensar amb tot el nou que pots aprendre, cantar o ballar i encara millor si ho pots compartir amb els teus amics. La bona amistat és un tresor molt gran.

images

Dimecres:

ELS DOS AMICS

En Joan i l’Andreu eren bons amics.
Tots dos anaven a la mateixa escola i jugaven junts. Però tenien un caràcter ben diferent.
En Joan era fort i valent. En canvi l’Andreu de vegades era poruc. Per això, el seu amic Joan el defensava davant els companys quan hi havia baralles.
L’Andreu sempre feia allò que en Joan volia i se sentia molt agraït de tenir-lo com amic. Ell no sabia xutar fort, ni fer gols, ni executar els exercicis de gimnàstica tan bé com ho feia en Joan. Tampoc no gosava a saltar gaire alt i, quan feien curses, sempre es quedava enrera.
Un dia a l’hora d’esbarjo, tot jugant, en Joan va caure i es va trencar una cama. El metge li va dir que havia d’estar al llit, sense moure’s, durant dos mesos.
En Joan estava molt deprimit. Tant com li agradava saltar i córrer! Com es podria estar tant de temps quiet? Què podia fer al llit, sense poder-se bellugar?
En Joan no tenia en compte el seu amic Andreu.
Perquè, cada dia, l’Andreu corria a veure’l en sortir de l’escola. S’asseia al seu costat i inventava històries meravelloses on ells n’eren els protagonistes. Tots dos pujaven al pic més alt de les muntanyes, anaven per la selva i muntaven un elefant enorme o una girafa de coll llargarut.
Uns altres dies jugaven al parxís i d’altres jocs que l’Andreu portava de casa seva.
L’Andreu també s’ocupava de portar-li llibres de contes, d’històries divertides i fins i tot li feia dibuixos amb quatre gargots que el feien riure molt.
L’Andreu trobava diversió i entreteniment amb qualsevol cosa.
Ara en Joan i l’Andreu són grans, però continuen sent dos bons amics. Saben que entre tots dos formen un bon parell, perquè el que l’un no sap fer bé, ho fa bé l’altre i a l’inrevés.

Dijous:

Ajuda’m, Jesús,
a no fer enfadar la mare,
a no enfadar-me amb els meus amics,
a no fer les coses malament,
a no barallar-me amb ningú.
Jo vull ser feliç,
i poder viure en pau tota la meva vida.

Divendres:

Aquest article ha estat publicat en CI - Abril, CI - Març. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.