Setmana del 17 al 21 de febrer. Educació Infantil

-DIMECRES.

La faula d’avui ens parla d’una noia molt treballadora que desitjava tenir-ho tot.

FAULA: LA LLETERA

una noia que feia molt de temps que servia en una granja, els amos li van regalar una bona mesura de llet perquè pogués vendre-la i es quedés amb els diners; era una noia molt bonica i s’ho mereixia. Contenta, la va prendre i se’n va anar al mercat. Pel camí no parava de pensar:

“Per poc que en tregui, me’n donaran deu duros; amb aquests diners compraré uns quants ous que posaré a covar a la gallina rossa de la mestressa; d’aquests ous me’n sortiran mitja dotzena de pollets que no tardaran a fer-se uns bons pollastres, dels quals venuts al mercat, en podré aconseguir cent duros; així em podré mudar i anar a la fira per veure si algun xicot s’enamora de mi; ens casarem, tindrem una casa i..

” Vet aquí que, pensant i somiant, la noia va badar i va topar amb un ruc que baixava pel carrer. I van caure ella i la llet i totes les seves il·lusions.

REFLEXIÓ: Hem d’estar contents amb el que tenim i ser pacients quan tractem d’aconseguir altres coses.

 

DIJOUS

Bon dia.

Per avui us proposo un vídeo de la preciosa cançó d’en Jaume Sisa “Qualsevol nit pot sortir el sol“. Us pot servir per un munt de coses però sobretot per gaudir-la tots junts…

QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL

Podeu treballar la cançó des de diferents perspectives però podeu potenciar el concepte d’inclusió que té (tots junts, tots hi cabem, quan més millor…), el companyerisme, el fer nous amics, la convivència amb gent molt diferent…

També podem explicar als nens què vol dir “fer fum” de les tristors i treballar a partir d’aquí les emocions, com ens sentim, si la companyia amb altres ens ajuda a treure la tristor, etc. La veritat és que pot ser el punt de partida d’un gran treball!

Aquest article ha estat publicat en EINF - Feb. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.