Setmana del 3 al 7 de febrer. Educació Infantil

DIMECRES

El conte que explicarem avui ens parla de la importància  de l’amistat i no del valor de les coses materials.

CONTE: EL PEIX IRISAT

A l’alta mar hi viu un peix amb un vestit d’escates molt bonic i brillant, anomenat el peix Irisat.
Els altres peixos l’admiren molt per la seva bonica vestimenta i un dia, un peixet blau li demana una de les seves escates lluents. El peix Irisat, tot orgullós, s’hi nega i el fa fora. El peixet, molt enfadat, explica als altres el que ha passat i des de llavors ningú vol tenir res a veure amb el peix Irisat, que es queda sol. Així que el peix Irisat decideix anar a parlar amb el pop, que viu en una cova molt fosca. Aquest li dóna un consell: “Regala a cada peix una de les teves escates! Llavors no seràs el peix més bonic de tot l’oceà, però tornaràs a estar content!” Al peix Irisat no li sembla una bona idea, però quan torna a aparèixer de nou el peixet blau per demanar-li una de les seves escates, ell decideix donar-li una.
Poc a poc, van venint els altres peixos a demanar-li més escates, i ell en va donant fins que sol li queda una escata lluent. Ara és feliç com mai ho havia estat i té molts amics.

REFLEXIÓ: Hem d’aprendre a valorar  els altres pel que son i no pel que tenen.

DIJOUS

Bon dia,

Per avui tenim una dramatització del conte “Els bons amics”. Mireu que ben fet!

ELS BONS AMICS

Aquesta història ens permet parlar sobre l’amistat i el compartir. Podem fer veure als nens i nenes com tots els animals pensen en un amic i es va seguint la cadena però…

-Què hauria passat si el conillet s’hagués menjat les dues pastanagues?

-Som capaços de compartir nosaltres?

 

Aquest article ha estat publicat en EINF - Feb, Febrer. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.