27 al 31 de Gener de 2014: 30 dia escolar de la No Violència i la Pau

Dilluns 27:

Cançó –> “No dudaría” de Rosarío Flores  (versió curta fins 2.00)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ou9F4lCmhM[/youtube]

Comentari –> En aquesta cançó Rosario es posa en la pell d’un soldat que torna de la guerra i se n’adona de tot el mal que ha provocat, s’arrepenteix de matat, d’utilitzar armes, d’usar la violència i d’haver fet plorar. A conseqüència de tot aquest dolor que ha provocat, ara no pot ser feliç,  no pot tornar a riure.

 

Dimarts 28:

Cançó –> “Hero of war” de Raise Against (versió curta fins 3.39)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wfe_Daup6PM[/youtube]

Comentari –>Aquesta cançó és un testimoni de la guerra, vista des d’un punt de vista diferent, el del soldat que és enganyat pensant que tornarà sent un heroi. Però descobreix que és mentida i que només farà que fer mal allà on va, en una guerra que no enten i que només ajuda als caps, als que no van a la guerra i es queden des de casa mirant com els seus soldats van guanyant les seves batalles.

 

Dimecres 29:

Cançó –> “Desaprender la guerra” de Luis Guitarra (versió curta fins 03.00)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zcnYcSRz9y4[/youtube]

Comentari –> Cançó d’esperança sobre com desaprendre la guerra.

 

Dijous 30:

Comentari de la frase  –>“Ull per ull i tot el món acabarà cec” -Mahatma Gandhi-

Comentari –> Avui és el dia escolar de la no violència i la pau, per això presentem aquesta frase. L’antiga llei del Talió “ull per ull i dent per dent” no fa cap bé ja que la venjança no elimina el mal ni el dolor causat. Generar més violència no solucionarà els conflictes ni els problemes, només els agreujarà. Per Gandhi la venjança no és bona.

 

Divendres 31:

Comentari de la frase  –>  “si vols fer les paus amb el teu enemic, has de treballar amb el teu enemic. Llavors ell esdevé el teu company”  -Nelson Mandela-

 Comentari –> Per fer les paus cal pactar i arribar acords i això no sol ser una tasca fàcil. Cal tenir ganes d’arribar a un acord, de voler realment solucionar els problemes. El mateix procés farà que canviem la mirada cap a l’altre i el comencem a veure una persona amb qui poder parlar, dialogar i confiar i això ja el farà menys enemic i una mica més amic.

Aquest article ha estat publicat en ESO/BAT - Gen, Gener. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.