I tu, què en saps de salut mental?

0

Mirarem primer aquests fragments d’històries de vida:

 

A partir d’aquests vídeos podem fer la rutina :

VEIG-PENSO-EMP REGUNTO

 

Casa nostra és casa vostra. Parlem dels refugiats

0

Comença l’any 2017 i encara estem parlant cada dia dels REFUGIATS als mitjans de comunicació. De fet sembla que de tant sentir-ho s’hagi convertit en un tema habitual, quotidià, “normal”.

Però davant d’aquesta voràgine de gent com nosaltres que ha de marxar del lloc on ha nascut contra la seva voluntat, que ha de viure en condicions inhumandes…cor

Davant de milers de morts a la Mediterrània ( 3770 el 2015, 2977 fins al juliol del 2016…) la pregunta que se’ns planteja és: QUÈ PODEM FER? QUÈ PUC FER JO?

Podem començar per INFORMAR-NOS sobre el tema, llegir, veure el què passa i a partir d’aquí: PENSAR, DEBATRE, i si podem arribar a l’ACCIÓ, és a dir ACTUAR! Com? Podem muntar una exposició, una xerrada, una campanya de sensibilització… Totes les idees seran benvingudes.

Comencem introduint el tema amb el vídeo- cançó del Joan Dausà Com plora el Mar.

Després de veure el vídeo podem fer la rutina: VEIG-PENSO-EM PREGUNTO i posar-la en comú o la variació VEIG-SENTO-EM PREGUNTO

 

Un altre vídeo que et posa a la pell dels que estan passant per aquest INFERN!!

Després treballarem amb el següent document de la Fundació FUNDIPAU a partir del següent document seleccionant aquelles activitats que triem per aprofundir a l’aula.

 

casa-nostra-casa-vostra

 

Finalment us enllaço la web CASA NOSTRA, CASA VOSTRA on hi ha el manifest que podem signar i també podeu compartir amb els vostres pares, amics, parents…per a que puguin signar.

A més en aquesta web hi han diferents articles on ens exposen HISTÒRIES, VIDES ATURADES de gent com tu i com jo que han viscut part d’aquest drama.

 

No puc acabar aquest article sense oferir-vos la possibilitat d’escoltar el poema de la nostra estimada JOANNA RASPALL, PODRIES, recitat per JOAN DAUSÀ:

 

 

Diarios de la Calle. Bocins de la peli per comentar

0

Us deixo aquí uns bocins de la peli DIAROS DE LA CALLE per comentar a la classe. Aquesta peli està basada en la veritable història d’una professora (Erin Gruwell ) i en els diaris d’un grup d’adolescents i en els disturbis interracials del 1992 a Califòrnia.

PROPÒSITS ANY 2016

0

DEJA QUE CADA NUEVO AÑOComença l’any 2016 però no és un començament de  curs. Ja ha passat un trimestre, tres mesos navegant junts al mateix vaixell. Per mi ha estat molt interessant, us he anat coneixent una mica més, hem après conjuntament.

Aquest era el meu propòsit quan vam començar el curs: CONÈIXER-VOS MILLOR. 

Ara que comença l’any 2016 i encara ens queden dos trimestres a mi personalment m’agradaria mantenir aquest propòsit acompanyat de l’aprenentatge que això suposa. Conèixer-vos implica donar i rebre, ensenyar i aprendre.

El què us proposo a vosaltres és el següent. Rellegiu el vostre propòsit que vau fer a principi de curs. Reviseu-lo, penseu si l’heu acomplert, si encara us queda camí per aconseguir-lo, si el voleu mantenir o bé si voleu canviar-lo per un altre. Si el voleu canviar, escriviu-lo de nou i el penjarem al suro.es posible

Després d’aquesta reflexió en feu un comentari per compartir amb la resta en aquest article. Escriure ajuda a recordar els nostres propòsits, deixa constància dels nostre objectius i d’alguna manera ens pot ajudar a acomplir-los.

NEW LIFE

 

 

ENDAVANT AMB ELS VOSTRES COMENTARIS!!

 

VIOLÈNCIA DE GÈNERE. Per què?

0

violencia de gènerreQuè us sembla si parlem  la violència de gènere?

Aquí us deixo alguns vídeos, cançons, curts…que anirem visionant per treballar el tema i a partir dels quals en farem debat.

Una cançó de Bebe, Malo:

Una altra cançó de Bebe, Ella:

Aquí teniu el vídeo d’una campanya contra la  violència de gènere en adolescents. A veure què us sembla?

PREGUNTES PER A LA REFLEXIÓ I EL DEBAT?

– Quines actituds veus que comportin violència de gènere? Per què?

– Creus que aquestes actituds es donen entre el jovent? Les has vist vora teu? Les has viscut?

– Creus que algunes de les actituds que té el noi són exagerades o creus que passen de veritat?

– Posa’t al lloc de la noia? Com creus que se sent?

– Posa’t al lloc del noi. Per què creus que actua així?

PREGUNTES PER A LA REFLEXIÓ I AL DEBAT:

– Creus que aquestes converses són habituals al nostre entorn?

–  Creus que és important que els homes parlin de tot això? Creus que pot ser més eficaç aquest tipus de campanya que una altra? Per què?

– Quins creus que és el missatge d’aquesta campanya? O missatges…

 

 

I AQUÍ US DEIXO UNS CURTS SOBRE EL TEMA A PARTIR DELS QUALS PODEM FER DEBAT O SENZILLAMENT VEURE’LS I REFLEXIONAR-HI :

Un últim vídeo que també fa pensar i presta força al debat :

ÚNICS

0

únicos

 

 

 

Tots som únics i irrepetibles! Cadascú de nosaltres té una qualitat que ens fa especials,ÚNICS, diferents….

Aquí van les fotos de l’activitat:

Que som únics també ho diu aquesta cançó composada per diferents artistes peruans per a una campanya en contra del bullying.

ERES ÚNICO:

Una altra cançó amb un vídeo de la fundació AMPANS : SOM DIFERENTS I SOM IGUALS

Una altra cançó CONTRA LA DISCRIMINACIÓ que reivindica també LA DIFERÈNCIA:

Us deixo també un vídeo en el que parlen adults sobre COM VEUEN ELS ADOLESCENTS. És interessant i presta al debat. Aquí el teniu:

Hola nois i noies!

1

Benvinguts/des al bloc de tutoria. En aquest bloc hi penjarem recursos que ens ajudaran a dur a terme les sessions de tutoria.

Go to Top