MAMMA MIA I EL MIO CID

Les alumnes de 2n ESO C, Ivet Anido, Júlia Clavero i Karla Sabata, han treballat la Literatura Medieval a les assignatures de Castellà i Català. Han fet un projecte conjunt de totes dues i el resultat el teniu aquí: versió lliure de la cançó Mamma Mia i El Cantar de Gesta del Mio Cid!
Bona Feina!

Publicat dins de 2n ESO, Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

POSTAL DE NADAL GUANYADORA ÉS…

Aquest any, 2020-21, la postal guanyadora correspon a l’ Agnès Torra de 1r ESO A i és aquesta:

Publicat dins de 1r ESO, Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

V CONCURS DE POSTALS DE NADAL 2020 INS d’AURO

Com cada curs, la Biblioteca del Centre convoca un concurs de postals de Nadal pels alumnes de 1r d’ESO. Aquest any s’ha considerat que per l’excepcionalitat del moment que vivim, el concurs ho podia fer tota  la Comunitat Educativa i les assignatures que el professorat considerés oportú (  Català, Castellà, Anglès, Francès, Llatí i Grec). Aquí, a l’esquerra , us deixem el cartell fet per l’ocasió .

Al final s’ hi han presentat més de 200 postals, totes elles emocionants, súper creatives i cadascuna d’ elles  en són una part del que sent el creador.

 

 

 

 

 

Publicat dins de Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , , , , , , | Deixa un comentari

LA AFRENTA DE CORPES

Aquest curs 2020-21 , el bloc de la Biblioteca comença la seva ruta literària amb un vídeo de les alumnes de l’assignatura de Castellà de 1r de batxillerat sobre  el Cantar de mio Cid. Elles han fet una interpretació del tercer Cantar, LA AFRENTA DE CORPES.

Esperem els vostres comentaris…

Publicat dins de 1r Batx., Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Més de Literatura per Sant Jordi 2020

…Una mica més de llibres recomanats pels alumnes de batxi. Aquests dos últims corresponen a la Berta Soler i l’ Aida Rojas. A més d’explicar-nos les seves preferències a l’hora de triar un llibre, ens diuen el perquè d’aquests que us mostren a continuació.

Felicitats a totes dues!!!

Publicat dins de 1r Batx., Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , | 6 comentaris

“Petons de diumenge” i “Divergent”

La Clàudia Palau ens recomana dos llibres per aquest Sant Jordi 2020.

Des de casa i amb molta il·lusió ens diu perquè li agraden tant .

Gràcies i feliç Sant Jordi.

Publicat dins de 1r Batx., Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , , | 3 comentaris

Recordem el PETIT PRÍNCEP …

Recordem un moment especial de les activitats fetes pel Sant Jordi del 2018. Queda lluny, sobretot pels moments que vivim ara, però per aquest motiu, la Biblioteca de l’ INSTI us vol refrescar la memòria d’ aquest moment memorable: la lectura conjunta en llatí, castellà, català,italià, anglès,alemany, polonès, francès i àrab de la primera pàgina del” Petit Príncep”. Al vídeo veiem ex-alumnes que ja no hi són i ,sobretot, al Toti, el col·leccionista dels llibres i professor per sempre recordat.
Gràcies i feliç Sant Jordi 2020.

Publicat dins de 1r Batx., Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Més recomanacions de llibres …

L’alumnat de l’assignatura de Castellà de 1er de batxillerat segueix recomanant llibres per aquest Sant Jordi especial,tots a casa, 2020.

En aquest cas tenim la recomanació d’Aina Sala , “Remember, un amor inolvidable” i els llibres favorits de la Jana Fernández.

Felicitats a totes dues!!!

Publicat dins de 1r Batx., Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , | 3 comentaris

“Crónica del asesino de reyes” y “Aprendiz de guardián”

Des de l’assignatura de Castellà els alumnes han fet unes recomanacions de llibres per aquest Sant Jordi tant diferent , però especial igualment per a tots nosaltres. Des de casa i per a tothom, l’ Emma  i la Marta ens fan sortir per gaudir d’aquestes lectures.


 

Gràcies i FELIÇ SANT JORDI

Publicat dins de 1r Batx., 1r ESO, 2n Batx., 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , , | 9 comentaris

És l’hora de descobrir el Sant Jordi que amaguem a dins

Hola em dic Alina Chirita, estudiant de 1r de batxillerat de l’INS d’Auro de Santpedor.

Vist les condicions en les que ens trobem, és molt difícil, sobretot, pels nens i adolescents, mantenir una  rutina: el nostre horari ha canviat completament. La tecnologia és la protagonista aquests dies, tot es fa virtualment i el mòbil rep més atenció del que és normal.

Tot i així ,us animo a establir  aquests dies  una rutina, uns objectius, temps en família, deures… per tal de descobrir qui sou, les coses que us agraden i aprofitar el temps fent-les. Realment, se’n pot treure un bon profit.

Des de petita, 5 anys, fins als 14  vaig estar rebent classes de dibuix  a Santpedor.  Després les vaig deixar  ,però vaig seguir dibuixant a casa, fins fa un any . Durant aquest  temps em vaig  desinteressar  molt  per l’art… i de petita em fascinava!  Aquest desinterès va ser perquè vaig  preferir estar amb el mòbil o fer qualsevol altre cosa.

Al llarg d’aquest confinament, he reprès el dibuix i algunes de les tècniques que en sabia. Al no tenir  ni teles ni pintures  ,  m’he limitat  a fer dibuixos que jo considero fàcils en comparació amb els que faria ,si tingués el material necessari .  Per fer-los bàsicament he utilitzat pintura acrílica, colors de fusta i   guixos especials per dibuixar en l’àncora i així  donar un toc més metàl•lic.

Clarament no són els millors dibuixos, són simplement petites coses que vaig fent per tal d’ocupar el meu temps i reprendre “l’amor” que li tenia a l’art. Segur que vosaltres també teniu algun que altre talent o capacitat amagada, ara és l’ hora de fer-la evident i aprofitar-ho!!!

Hem de mirar la part positiva d’aquest confinament, dedicar-nos temps a nosaltres mateixos descobrint i coneixent les coses que ens envolten i donar-hi un sentit.  Diria que no sóc l’única que, estant a casa ,s’ha adonat que, el que abans consideràvem rutina, un esgotament, era viure i que ara és el que més trobem a faltar. Aquesta pausa del món ens serveix per aprendre de nosaltres i en un futur poder viure millor.

Per acabar us plantejo aquesta pregunta per animar-vos a fer coses maques i del vostre gust, cuinar, pintar, crear, escriure, els números, etc.

A Sant Jordi se li donava bé lluitar amb els dracs,  i a tu? Què es el que t’agrada i et defineix?

Moltes gràcies!

 

 

Publicat dins de 1r Batx., 1r ESO, 2n Batx., 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari