Premiades en el III Concurs “El Millor Lector!”

IMG-20170613-WA0007

Ahir dimarts 13 de juny es van entregar a la Biblioteca de l’Escola els premis del III Concurs “El Millor Lector!”. En l’acte es va comptar amb la presència de l’Àngels De Llanos de la Biblioteca Francesc Candel i d’en Jordi Mateu, mestre de Biblioteca.

L’acte va ser breu, però va haver-hi temps per donar les gràcies a totes les nenes i els nens per la seva col·laboració i es va remarcar la importància de la lectura com a eina pel creixement personal.

Des de l’Escola volem agrair la col·laboració de la Biblioteca Francesc Candel i, molt especialment, de l’Àngels. Gràcies a vosaltres s’ha pogut tornar a tirar endavant una iniciativa tan bonica com aquesta.

En l’acte es van premiar a les següents nenes, per a les distintes categories i cicles:

CICLE MITJÀ:

* Guanyadores: Alina G. i Alejandra G.

* Mencions Especials: Inoke V., Elena H. i Paula V.

CICLE SUPERIOR:

* Guanyadora: Marie B.

* Finalista: Manal E.

La nostra enhorabona! El vostre esforç ha valgut la pena! 

El Cicle Inicial visita la Biblioteca Francesc Candel

20170518_122150

Aquest matí les classes de 1r. i 2n. hem anat de visita a la Biblioteca Francesc Candel, tal i com fem cada any per aquestes dates. Només arribar ens ha rebut la Mònica, una de les bibliotecàries. Ens hem assegut en rotllana i ens ha presentat la “Bombeta“, que és la mascota de la Biblioteca, i ens ha recordat les normes de funcionament.

Tot seguit , hem tingut una bona estona per poder mirar i llegir els llibres que hem volgut; tant de coneixements com d’imaginació.  Abans de tornar a l’Escola, hem pogut agafar en préstec  una vintena de llibres relacionats amb el tema del nostre projecte: “viatgem pel món”. Ens aniran molt bé per trobar informació i exposar-los al nostre “museu”.  

Moltes gràcies amics i amigues de la Biblioteca per tractar-nos tan bé i fer-nos sentir com a casa nostra! Fins ben aviat!

P4 i P5 visiten la Biblioteca Francesc Candel

20170512_120045

Aquest matí la classe dels Pirates hem anat de visita a la Biblioteca Francesc Candel, tal i com fem cada any per aquestes dates. Només arribar ens ha rebut la Mònica, una de les bibliotecàries. Ens hem assegut en rotllana i ens ha presentat la “Bombeta“, que és la mascota de la Biblioteca, i les normes de funcionament. Tot seguit ens ha explicat uns contes molt bonics. Després, hem tingut una estona per poder mirar i llegir els llibres que hem volgut del “Cove dels llibres“. 

La Biblioteca és plena de llibres molt bonics i interessants! Abans de tornar a l’Escola, hem pogut agafar en préstec quatre llibres relacionats amb el tema del nostre projecte: “els pirates”. Moltes gràcies Mònica per haver-nos tractat tan bé! Anar a la Biblioteca sempre és una bona experiència.

Joc de pistes a la Biblioteca Francesc Candel

20170509_124805

20170509_112309

El passat dimarts 9 de maig, les nenes i els nens dels Cicles Mitjà i Superior van tornar de visita en dos torns a la Biblioteca Francesc Candel. En aquesta ocasió, l’Àngels ens tenia preparada una nova activitat molt engrescadora relacionada amb en Roald Dahl ara que acaba la celebració del centenari del seu naixement.

Només arribar, se’ns va distribuir en grups i per cadascun hi havia una mestra que ens ajudava. Cada grup  tenia assignat un personatge dels llibres del Roald Dahl i havia de resoldre un seguit d’activitats plantejades com un joc de pistes.  Per poder fer-les calia consultar a alguns llibres de la Biblioteca. Per trobar-los a les prestatgeries, abans vam tenir que cercar en el catàleg. En alguns casos, però, la resposta a l’activitat la vam trobar navegant per internet. Un cop completat el joc de pistes, vam posar en comú el treball de cada grup.

L’activitat va estar molt bé. No ens va resultar gaire difícil i, a més a més, ho vam passar bé fent les cerques i resolent els enigmes. Volem donar les gràcies a l’Àngels per la seva dedicació i perquè sempre que visitem la Biblioteca Francesc Candel ens tracta de meravella.

La narració oral de l’Olga Cercós

IMG-20170508-WA0009

El passat dimecres 3 de maig per la tarda, les nenes i els nens del Cicle Mitjà van poder gaudir d’una activitat  a la biblioteca de l’Escola amb la narradora oral i actriu Olga Cercós. El CRP (Centre de Recursos Pedagògics) de Sants- Montjuïc ens va proposar l’activitat i nosaltres molt gustosament la vam acceptar. 

L’Olga ens va narrar una única història, llarga i increïble, on tot allò que passava guardava relació amb els personatges d’alguns llibres del Roald Dahl i d’altres escriptors/es. El títol, original i sorprenent, era “La increïble història d’un amic excepcional“. No va ser gens avorrit perquè vam poder anar conversant amb ella i, a més a més, va actuar molt bé perquè és actriu. Com a bona narradora oral, només va utilitzar la paraula com a instrument. Vam estar molt atents i atentes.

Moltes gràcies Olga i al CRP per haver vingut a la nostra escola a fer aquesta activitat de biblioteca tan bonica! 

Cerquem en el catàleg de la Biblioteca

20170329_161935

El passat dijous 29 de març, l’alumnat de Cicle Superior va visitar, de nou, la Biblioteca Francesc Candel. En aquesta ocasió, l’Àngels ens tenia preparada una activitat molt interessant. Es tractava de cercar en el catàleg de la Biblioteca seguint un joc de pistes. 

Vam fer tres grups i cadascun tenia l’ajut d’un adult: l’Àngels, la Noelia i en Jordi.  Seguint les indicacions d’una targeta anàvem trobant els llibres en el catàleg. Un cop annotades les signatures, calia trobar-los a les prestatgeries. Va ser una manera divertida d’aprendre com es busquen i s’endrecen els llibres en les biblioteques públiques.

Moltes gràcies Àngels per acollir-nos tan bé i tenir-nos preparada una activitat tan engrescadora. Visca la Biblioteca Francesc Candel! 

Lectura compartida al Cicle Inicial

img_9150

Al Cicle Inicial fa unes setmanes que hem començat una activitat de Lectura compartida. Es tracta que tot l’alumnat s’afronti alhora a la tasca de llegir un mateix llibre. El mestre guia el procés, estimula la participació de les nenes i els nens i fa possible la lectura d’un llibre que, potser, seria difícil de comprendre llegint-lo individualment. 

El llibre triat és “Petit Papu“, escrit per Montse Ganges i il·lustrat per Imapla.  Aquesta lectura explica la història d’un monstre que tenia per ofici espantar els nens i les nenes que es comportaven malament…  Però tot d’una això ha canviat i s’ha quedat sense feina! Què farà a partir d’ara en Petit Papu? 

petit-papu-bambu-los-cuentos-de-bastian-portada

Aprenem a dibuixar còmic amb en Josep Solana

20170215_185428

El dimecres 15 de febrer es van celebrar per primera vegada les Jornades “Marina Còmic” a la Biblioteca Francesc Candel. Pel que fa al públic infantil, es va programar un taller d’il·lustració de còmic impartit pel director de l’Escola de dibuix JOSO de Barcelona, en Josep Solana. L’activitat va començar a les 6 de la tarda i va tenir una durada d’una hora i mitja. 

La Biblioteca de l’Escola Can Clos ha col·laborat activament en la difusió d’aquest taller, aconseguint la participació de 10 nens i nenes dels Cicles Mitjà i Superior. Als nostres alumnes els hi van acompanyar un nen de l’Escola Ramon Casas, un altre de l’Escola Santa Dorotea i una nena de l’Escola Pau Vila. 

En Josep Solana va explicar les nocions bàsiques del dibuix de personatges de còmic i va proporcionar patrons. Els nenes i les nenes van poder practicar i emportar-se la producció a casa juntament amb un dibuix fet “a la carta” pel professor.

Les jornades continuen dimecres vinent amb més activitats. Per saber-ne més podeu accedir a aquest enllaç

http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancesccandel/ca/noticia/marinaczemic-les-jornades-dedicades-al-czemic-del-barri-de-la-marina

Moltes gràcies Pablo, Denisse, David, Alina, Alejandra, Biel, Dani, Roman, Adrià i Alejandro per haver participat! Moltes gràcies MJ per haver-ho organitzat! 

Us deixem unes quantes fotografies per si us voleu fer a la idea de com va ser el taller. Esperem que us agradin: 

 

L’art de Toni Asensio

20170215_160918

Aquesta tarda els nens i les nenes de Cicle Superior hem anat a la Biblioteca Francesc Candel per conèixer a en Toni Asensio. En Toni és un artista plàstic de gran rellevància i veí de La Marina. Ell mateix ens ha fet de guia en la seva exposició de pintures de la sala polivalent de la Biblioteca i li hem pogut preguntar tot allò que volíem saber sobre la seva vida, professió i obres. Ha estat molt amable i proper. Per acabar la visita, hem vist el seu mural “Dic Sec” (1991), el qual s’exposa de forma permanent a la primera planta de la Biblioteca. Moltes gràcies Toni!