Una nova trobada de tertúlia literària

img_07551

Dilluns dia 7 de febrer ens vam trobar de nou els de la tertúlia literària de l’Alberich. Quin goig, de nou! Uns a favor i els altres bastant d’esquena, vam estar comentant, parlant i contrastant sobre la primera novel·la de la reusenca Coia Valls, La princesa de jade (Editorial Columna, 2010). Tots vam coincidir que la novel·la és un bon exercici literari, de personatges ben dibuixats, tot i que ens creen espectatives que després no es compleixen, molt ben emmarcada en el context històric dels primers anys de l’Imperi Romà d’Orient un cop Roma havia sucumbit a mans dels bàrbars, i amb una bona excusa per dur a terme un viatge entre Constantinoble i Wuhan (la Xina): la de trobar l’origen de la seda per poder-se fer ells mateixos les teles preuades i cobejades de ja feia molts anys sense haver de passar per les mans extorquidores dels perses.

Us la recomanem perquè és de lectura lleugera i amena, aprendreu moltes coses de les relacions comercials amb la Xina i altres pobles de la ruta de la seda, com la indescriptible Samarcanda, dels nestorians i perquè no hi manca la nota dolçament romàntica de l’enamorament in aextremis de dos adolescents… Vinga! La presentació està servida!

3471

La propera trobada del taller literari serà el dilluns 4 d’abril per comentar “Contra el vent del nord” de Daniel Glattauer. Aviat us notificarem algunes altres propostes de lectura pels qui gaudiu de més temps. Fins aviat!

Carme Masip

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *