La tertúlia literària de l’Alberich continua endavant. T’hi apuntes?

El passat dilluns 22 de març el taller de lectures de l’Alberich es va reunir per parlar de la novel•la Olor de colònia de l’autora catalana Sílvia Alcàntara (Edicions 1984, 2009). A la tertúlia hi va haver opinions de tot tipus, que és el que compta. A uns ens havia agradat més que a uns altres, però tothom va coincidir que és una bona novel•la, molt ben escrita, i que passes molt bona estona llegint-la. O sigui que us la recomanem de totes totes. La història us transportarà a l’època de les colònies tèxtils catalanes i us fareu càrrec de com hi transcorria la vida, des que hi naixies fins que hi mories. Es pot llegir a partir de catorze anys, però si sou més grans, potser hi reconeixereu maneres de fer que us recordaran coses de quan éreu petits…
I aquest dilluns 17 de maig va ser la tercera i última tertúlia d’aquest curs. Vam parlar de la novel•la El monestir de l’amor secret de M. Dolors Farrés (Editorial Proa, 2009). És una novel•la molt poètica, amb un lèxic molt acurat i precís, per llegir amb calma i atenció, per fruir-ne amb temps. L’argument és llaminer: una història d’amor entre dos monjos, dues persones molt erudites, cultes i sensibles, molt creients i religioses també, que es debaten entre l’amor carnal que senten l’un per l’altre i l’amor diví, al qual no volen ni poden renunciar. El destí farà que es trobin constantment per molt que es vulguin separar, però al mateix temps els fats els jugaran una mala passada…
Què? Us hi engresqueu? Ens agradaria poder comptar amb vosaltres, mares i pares, en les properes edicions de la tertúlia, ja el curs vinent.
De moment ja us podem dir que ens tornarem a trobar dilluns 18 d’octubre de 2010, a les 4 de la tarda a la biblioteca de l’escola, per parlar de Guerra i pau, de Lleó Tolstoi (qualsevol edició que tingueu per casa), i de Quatre dies de gener de Jordi Sierra i Fabra (Edicions de 1984, 2008).

Llista de llibres comentats

olordecoloniag
Alcántara, Sílvia;
Olor de Colònia, Col-lecció Mirmanda
monestir
FERRÉS, M. Dolors;
El monestir de l’amor secret; Proa, 2008
guerra20i20pau1
Tolstoi, Lev;
Guerra i Pau
00000108431
Sierra i Fabra, Jordi;
Quatre dies de gener; Plaza i Janes

M. Carme Masip Porqueres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *