Més de 20 anys de Batxillerat Artístic a l’Institut Bellvitge: n’hem parlat al programa Aula LH (TVLH)

Aula L’H,  el programa de TV L’Hospitalet sobre el món educatiu a la nostra ciutat ha dedicat un espai al nostre Batxillerat Artístic. L’institut Bellvitge oferim aquesta modalitat, en la vessant d’Arts plàstiques, Imatge i Disseny, des del curs 1998/99: qui ho diria,  … ja fa més de vint anys!

El passat 20 de novembre, l’Emmanuel, antic alumne, i el Víctor i la Gisela, de 2n de Batxillerat, van visitar el plató. Amb la Mili, la seva professora, van explicar què hi fem i com ho fem. Van parlar de tot allò que ens singularitza com a Batxillerat, un batxillerat obert al barri, al municipi i a fundacions, entitats i museus, tant de la nostra ciutat com de fora d’ell. Les intervencions artístiques de l’alumnat fora de l’aula, així com els tallers i la visita a museus i fundacions formen part del nostre dia a dia.  

Va haver-hi temps també per parlar d’una de les darreres experiències creatives que hem explorat arran del nostre tàndem educatiu amb l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge: el binomi entre art i ciència.

Projecte Omnis e cellula.

Projecte DNA. Desxifrant el nostre codi de barres.

L’Emmanuel, el Víctor i la Gisela van fer-nos conèixer la seva experiència personal al Batxillerat artístic. L’Emmanuel, actualment estudiant a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona , ha recordat el treball de recerca  que, fa pocs cursos, va portar a terme entre nosaltres, consistent en el disseny d’una col·lecció de vestits de nit. Tots i totes el tenim encara fresc a la memòria:  el dia de la defensa va sorprendre tothom amb una passarel·la molt especial, per la qual van desfilar, amb les seves creacions, companyes d’aula. Ara just aquests dies, el Víctor i el seu company, l’ Aaron, són també a punt de presentar el seu treball de recerca, basat en la creació d’un audiovisual sobre l’IDIBELL. La Gisela, per la seva part, està enllestint el seu curtmetratge de terror. 

La Mili Esono va posar en valor el ventall de sortides que ofereix aquest Batxillerat: el disseny gràfic, de moda, l’interiorisme, la comunicació audiovisual, la fotografia, el cinema, la il·lustració,…

Podeu visionar la nostra intervenció a Aula L’H i veure algunes de les obres del nostre alumnat clicant en aquest enllaç.