Participem un any més a l’exposició Art en Femení

Art en femení

Un any més l’Institut Bellvitge participa en l’exposició col·lectiva Art en Femení que té lloc a la sala Barradas.

Aquest any amb una peça col·lectiva realitzada per l’alumnat de 1r i 3r d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat artístic. Felicitats per la feina feta. El resultat final ha estat excel·lent.

La obra, amb el títol “Totes sumen” estarà penjada a la sala Barrades des del 8 de març i vol reconèixer el valor de totes les dones, tant conegudes com anònimes.

Us animem a que us acosteu per donar-li un cop d’ull i per gaudir de la resta d’obres exposades.

I en aquesta entrada volem afegir el tema del curs 2019-2020 del qual només vam fer difusió pel twitter de l’Institut. El tema d’aquest  curs va ser COM CALÇEN LES DONES:


3ra emissió de “DONES DE CIÈNCIA” : Il·lustrem RACHEL CARSON

Dimecres 10 de febrer es va emetre un nou programa de Dones de Ciència a AULALH, de TVLH, conduït per la Núria Toril. Aquest cop ha estat Dan Arnez, alumne de 2n de batxillerat artístic qui ha il·lustrat a Rachel Carson.

Felicitats Dan, la feina ha estat fantàstica!

La Rachel Carson va ser una biòloga marina i ecòloga estatunidenca, els escrits de la qual van ser precursors del moviment ecologista.
Podeu veure la il·lustració de Dan Arnez en el següent link, així com alguns dels treballs realitzats per la resta de companys de 2n de batxillerat artístic.

2na emissió de “DONES DE CIÈNCIA” (Aula L’H, TVLH): Il·lustrem GABRIELA MORREALE

El dimecres 23 de desembre, vàrem poder veure al programa Aula L’H, de TV L’Hospitalet, la segona emissió de l’espai “Dones de ciència”, amb la col·laboració de l’alumnat del nostre Batxillerat artístic, que hi ha il·lustrat Gabriela Morreale, química espanyola, ha estat una de les fundadores de la endocrinologia moderna.

Podeu veure la il·lustració de Beatriz Ly (2n de Batxillerat Artístic)

Aquí us deixem l’enllaç al programa. Esperem que us agradi!

Un curs més col·laborem amb l’espai “DONES DE CIÈNCIA” de TVLH

El programa AULALH, de TVLH (20.00h), conduït per Núria Toril, ha tornat a emetre el passat 21 d’octubre la seva secció “Dones de ciència”. En aquest programa es donen a conèixer les biografies de dones que han tingut un paper important en l’àmbit científic.

Igual que el curs anterior, el programa torna a comptar amb la col·laboració regular dels i les alumnes de 2n de Batxillerat Artístic del nostre institut, que s’encarrega d’il·lustrar les científiques de les quals es van parlant. Tornem a assumir aquest repte amb empenta i il·lusió, sota la guia de la professora Mili Esono.

La primera científica d’aquest curs ha estat la Margarita Salas(1938-2019). Bioquímica que va descobrir la polimerasa d’ADN.

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions. La feina ha estat increïble! Finalment s’han seleccionat per a la seva emissió les de la Laia Nicolàs, el Bernat Garcés, la Nicole Martínez, el Kilian Montufo, l’Omar Fonseca, la Marta Fernández, la Helena Peñalver, la Alondra Arnez, la Daniela Arnez, la Beatriz Ly, la Valeria Agudelo i, de forma especial, la de la Clàudia Guerra, de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.

Aquí podeu accedir al primer programa d’aquest curs 2020-2021

Aquí podeu accedir al segon programa d’aquest curs 2020-2021

L’alumnat de 1r de batxillerat artístic filma des de casa

L’alumnat de 1r Batxillerat Artístic dins del projecte Cinema en curs que realitzem a la matèria de Cultura Audiovisual ha continuat filmant les propostes que ens ofereix el projecte.

Al bloc de Cinema en curs podeu veure alguns dels plans, muntatges i fotografies  que han filmat des de la finestra de casa. Alguns són preciosos.

Aquí teniu algunes de les captures.


 

Batxillerat artístic col·labora amb Aula L’H – TV L’H a l’espai “DONES DE CIÈNCIA”

El programa AULALH, de TVLH, conduït per Núria Toril, va estrenar el dimecres 13 de novembre la nova secció “Dones de ciència”, en què es donaran a conèixer les biografies de dones que han tingut un paper important en l’àmbit científic i tecnològic.

Podem felicitar-nos que la nova secció compta amb la col·laboració regular dels i les alumnes del Batxillerat Artístic del nostre institut, que s’encarregaran d’il·lustrar les científiques i tecnòlogues de les quals es vagi parlant al programa. Un repte que hem assumit amb empenta i il·lusió, sota la guia de la professora Mili Esono. 

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi contribueix amb il·lustracions de les figures tractades a cada emissió. La feina que fan és increïble! Per motiu de temps, se’n selecciona una per emetre-la,  de la qual a més se’n filma el procés creatiu de l’alumne-a.

Enhorabona a tots i totes per la feina feta, el compromís i la creativitat.  Gràcies a TV L’H, pel repte i la confiança!

Les figures il·lustrades pel nostre alumnat fins ara són:

Rosalind Franklin

La primera científica del programa ha estat Rosalind Franklin (1920-1958).  Una dona en un món d’homes, que va copsar per primer cop  l’estructura del DNA o ADN gràcies a la seva ara cèlebre fotografia 51, que va ser fonamental per describir-ne l’estructura de doble hèlix.

Ada Lovelace

La matemàtica i física del segle XIX (1815-1852), filla del poeta Lord Byron, és considerada la primera programadora informàtica de la història.

Hedy Lamarr

Enginyera i actriu (1914-2000) va posar les bases del desenvolupament del futur wifi. El nostre alumnat de 4t d’ESO l’ha homenatjat també en un mural (4T D’ESO HOMENATJA ADA LOVELACE, LA PRIMERA PROGRAMADORA INFORMÀTICA DE LA HISTÒRIA).

Jane Goodall

Jane Goodall, primatòloga, fou clau en el descobriment del hàbits dels ximpanzés.

Tot seguit un deixem enllaç als programes emesos. Esperem que us agradin!

Batxillerat Artístic il·lustra Rosalind Franklin (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H,13-11-2020)

Rosalind Franklin

Rosalind Franklin

Batxillerat Artístic il·lustra Ada Lovelace (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H, 4-12-2020)

Ada-Lovelace

Batxillerat Artístic il·lustra Hedy Lamarr (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H, 22-1-2020)

Hedy Lamarr

Hedy Lamarr

  Batxillerat Artístic il·lustra Jane Goodall (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H, 19-2-2020)

Jane Goodall

Jane Goodall

Seguiu Dones de ciència també a twitter: 

Treballem l’emprenedoria creativa amb ARTTICCO (Art + TIC + Co)

Aquest divendres l’alumnat del 1r de Batxillerat Artístic ha participat al taller d’emprenedoria creativa impartit per l’Esther Camacho, assessora d’emprenedoria en el sector artístic i cultural i fundadora d’Artticco

A Artticco treballen les competències per a la innovació en un món com l’actual, canviant i marcat per la immediatesa, i les condicions per generar un bon treball en equip, que permeti la consecució dels objectius i la visió que perseguim a l’hora d’emprendre.


La confiança en el projecte compartit; la cohesió en els equips de treball;  la comunicació assertiva, empàtica i honesta; la retenció del talent; l’adaptació al canvi; la creativitat; la solució àgil de problemes; les habilitats interpersonals; les metodologies i sinèrgies col·laboratives són i seran bàsiques en la nova societat emprenedora del segle XXI. Cal treballar-les i també es poden aprendre; Artticco les treballa i, per això, hem volgut que tingués una trobada amb l’alumnat del nostre Batxillerat Artístic. 

 
El taller, que ha tingut una durada de 5 hores, i que té una gran acceptació entre el nostre alumnat, ha servit per reflexionar sobre la seva experiència dins del sistema educatiu i per verbalitzar davant dels companys i companyes quins són els objectius formatius i laborals que es plantegen un cop acabin el Batxillerat Artístic. 

L’Esther també els ha mostrat quins són els mitjans dels quals disposen per emprendre dins del sector artístic i els ha aconsellat sobre estratègies de comunicació i identitat digital. 

 

Exposem la nostra col·lecció de cartells inspirats en l’IDIBELL al centre de recerca

Com ja vàrem informar en el seu moment – podeu consultar la notícia clicant aquí, enguany els i les alumnes del Batxillerat artístic s’han engrescat a treballar el concepte de cartell i el d’ il·lustració, posant imatge al nostre company de tàndem, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que acaba de celebrar els seus 15 anys d’història al municipi i al barri. 

Just abans de Nadal ha estat un privilegi poder exposar aquesta col·lecció de cartells a la mateixa seu del centre de recerca, perquè en poguessin gaudir els investigadors i investigadores que hi treballen.

Agraïm la bona rebuda que ha tingut l’exposició entre el personal del centre. Estem molt contents i contentes que us hagi agradat la nostra feina.

Posem imatge a l’IDIBELL : 36 cartells il·lustren l’esperit del centre de recerca

Els i les alumnes del Batxillerat artístic s’han engrescat a treballar el concepte de cartell i el d’ il·lustració, posant imatge al nostre company de tàndem, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que acaba de celebrar els seus 15 anys d’història al municipi i al barri.

El disseny i confecció dels cartells, a base de tècniques diverses (llapis de colors, aquarel·la, collage i ordinador),  ha estat una experiència molt creativa que, alhora, ha permès als noies i noies del nostre Batxillerat artístic conèixer millor la tasca del centre de recerca amb el qual fem tàndem i posar-la en valor a través de l’art.  De fet, el binomi entre art i ciència és una de les darreres experiències creatives que hem explorat arran del nostre tàndem educatiu.

L’IDIBELL és mirada (científica), provetes, microscopis, matrassos, cèl·lules, DNA, idees, descobriment, treball, bàtec i esperança, tal com ha quedat recollit en les creacions dels i les nostres artistes.


Moltes felicitats a l’alumnat del Batxillerat artístic i la seva professora, Ana Recio, pel seu treball i implicació!

Podeu veure els 36 cartells clicant aquí

L’IDIBELL I L’INSTITUT BELLVITGE, PEDALANT JUNTS PER LA CIÈNCIA, L’ÈXIT ESCOLAR I LA COEDUCACIÓ