DE L’ESCOLA A AMÈRICA

Els alumnes de sisè hem visitat l’exposició de la Carme Bonet “Petjades per tot un continent” al Museu Comarcal de Cervera.

A partir de les imatges hem vist reflexada la realitat del continent americà. A més de la visita guiada i comentada al museu per la mateixa autora, també hem fet una sèrie d’activitats a l’entorn de l’exposició que les hem pogut treballar allí mateix.

Les imatges i l’entusiasme de la Carme ens han despertat   l’interès envers aquest continent.

 

 

 

 

 

CIENTÍFICS

A sisè hem experimentat amb els imants, l’electricitat estàtica i hem fet circuits elèctrics.

Hem après les nocions bàsiques sobre aquests temes i les experiències pràctiques ens han ajudat a comprendre alguns fenòmens quotidians.

Aquí teniu algunes imatges.

PASTORETS 2011

Pastors i pastores, àngels i dimonis, ballarines i apuntadors…  i una bona colla d’actors representant, com cada any, els pastorets a l’escola Jaume Balmes.

Aquí teniu les fotografies.

Visita al MNACTEC de Terrassa

logo

El passat dijous 24 de març vam anar d’excursió a Terrassa.

Vam visitar el museu de la ciència i de la tècnica de Catalunya (mNATEC).

Vam fer un taller d’engranatges on vam conèixer els diferents tipus, així com les seves múltiples aplicacions i vam muntar un petit joc d’engranatges.

També vam fer una visita guiada i teatralitzada a l’exposició Homo Faber en la que vam realitzar un recorregut per la història de l’home que fabrica, des de la prehistòria fins a la industrialització, per identificar els moments clau de la història pel que fa als invents i avenços tecnològics més rellevants així com la seva implicació social.

Ens ho vam passar molt bé!

CONEGUEM LES MURALLES DE CERVERA

p3170011

El dijous 17 de març, els alumnes de cinquè vam fer el recorregut per les muralles. Una visita guiada i comentada, que molt gustosament ens va fer la Carme Bonet.

Amb aquesta activitat vam donar a conèixer als alumnes, de manera planera i entenedora, la història de la muralla, que és una part molt important de la història de Cervera.

Agraïm a la Carme Bonet la seva col·laboració.