FEM UN TALLER DE CUINA A LA BOQUERIA DE BARCELONA
El passat dilluns vam anar a Barcelona al mercat de la Boqueria a fer un taller de cuina. Vam anar amb tren i ens vam passejar per la Plaça Catalunya i les Rambles. Què divertit!
Aquestes són les receptes que vam preparar al taller:
PATÉ DE CIGRONS –HUMUS
És un plat que es menja a molts indrets del nostre Mediterrani: des de Grècia, Turquia, Síria, Jordània, Equipte, Liban, Tunísia, etc.
Ingredients per a 4 persones
200 gr de cigrons cuits. – 3 cullerades de tahina (pasta de sèsam). – El suc d’una llimona – 2 cullaradetes petites de comí en pols. – 3 cullerades grans d’oli d’oliva. – Un pessic de pebre vermell dolç. – Un pessic de sal i pebre. – Fulles de cilantre fresc
Elaboració 1. Pelarem i traurem el cor dels alls (així es digereixen millor) 2. En un recipient posarem els cigrons bullits, el tahin, els alls els suc de llimona, el comí, l’oli, sal i pebre. I ho triturem tot amb una batedora. 3 . Si resta massa espès afegir una mica d’oli o d’aigua. 4. Esmicolarem ben petites les fulles de cilantre. I les afegim a la pasta de cigrons. 5. A continuació, col·locarem la crema en un o varis bols, per sobre tirem un rajolí d’oli i el polsim de pebre vermell.
SALTAT DE CIGRONS
Ingredients per a 4 persones
500 gr de cigrons cuits. – 2 carxofes. – 2 cebes tendres. – 1 carbassó. – Un grapat de xampinyons
Elaboració 1. Rentem i traiem la sorra dels vegetals. Si els cigrons fossin de pot, els posarem en un colador i els passarem sota un raig d’aigua 2. Traiem les fulles dures de les carxofes i tallem el cor a làmines primes. 3. Tallem el carbassó a daus petits, les cebes, a tires allargades (les fulles verdes també les podem posar-hi) i els xampinyos a làmines fines. 4. En una paella amb un rajolí d’oli, anem col·locant els vegetals tallats, els cigrons i un polsim de sal. Ho remenem sovint durant 10 minuts a mig foc. Les verdures són al punt quan comencen a estovar-se. És una recepta que podem menjarn com a plat únic i, si volem, hi podem afegir altres vegetals diferents .